Stian Angermund gjorde det igjen. I årets tredje løp i Golden Trail Series, gikk han på nytt helt til topps! Denne gangen i Dolomittene i Italia. Opprinnelig går løypa helt opp til fjelltoppen Piz Boé, som ligger intet mindre enn 3.152 meter over havet. På grunn av tåke var denne traséen forkortet i år, noe som i følge arrangøren gir cirka 15 minutter kortere løpstid. Totalt skulle løperne opp 1.700 vertikale metere. Og nedover.
 

Norsk seier - Igjen!

Det blir skrevet at nivået blant herrene var usedvanlig høyt i Dolomittene, og at Stian ble presset for seieren denne gangen. Men, som arrangøren selv sier, Stian vinner alltid til slutt uansett.

Han tok virkelig fram det råeste av kvaliteter når det gjelder nedstigninger, og tok igjen de ledende Rémi og Elhousine, som hadde vært strålende oppover tidligere i løpet.
- Jeg lå i hælene på Thibaut Baronian, og fant en god rytme der, slik at jeg ikke tapte for mye tid. Og, så snart vi hadde rundet Forcella Pordoi, tok jeg opp jakten på Rémi. Elhousine var enda lengre frem, så jeg var relativt usikker på om jeg kunne ta ham også, men - jeg klarte det. Nå ser jeg frem til å hvile litt, og ta vare på familien min i Norge, forteller Stian. Etter tre seire på tre løp, ligger han naturlig nok øverst på rankingen. 

På plassene bak, fulgte to løpere som ikke har vært på pallen tidligere. Elhousine Elazzaoui og orienteringsspesialisten Joey Hadorn. 

MartinaValmassoi.jpg
Fornøyd seierherre. Nå venter litt hvile med familien i Norge. (Foto: Martina Valmassoi / Golden Trail Word Series)
 

Herrer

Plass Navn Nasjon Tid
1 Stian Angermund Norge 1:51:36
2 Elhousine Elazzaoui Marokko 1:52:01
3 Joey Hadorn Sveits 1:52:26
4 Bartlomiej Przedwojewski Polen 1:53:00
5 Christian Mathys Sveits 1:53:17

 

Damer

Plass Navn Nasjon Tid
1 Judith Wyder Sveits 2:14:33
2 Marcela Vasinova Tsjekkia 2:15:31
3 Karina Carsolio Mexico 2:18:16
4 Kröll Stephanie Østerrike 2:18:59
5 Odile Spycher Sveits 2:21:40


 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957