Ønsker du å melde deg inn i Kondis, kan du gjøre det her. 

Oppgi ambassadørkode 112

Stig hadde i ungdommen løping som viktig alternativ trening til annen idrett, men fra han var 19 år og fram til 2010 var det stort sett gruppetimer og styrketrening det gikk i. I 2010 fikk han imidlertid en del venner som drev med løping. Da ble det også mer løping på Stig.

Så en dag traff han Hilde Johansen som drev med ultraløping og som løp hele tida. Henne vil jeg ha, tenkte Stig, og så begynte han å trene mot ultra selv også.

– Jeg måtte jo være der hun var. Så i 2013 debuterte jeg på maraton og i 2014 ble det 3-4 ultraløp og ny kjæreste. Siden har jeg ikke løpt ultra, men fortsatte å løpe selvsagt. Ble en pers på maraton i juli 2015 og kneet røk i september samme år, forteller Stig.

Han satte seg treningsmål om å delta på trippelbirken 2017.

– Det ble 6 måneder uten løping. Mye styrke og annet alternativt. Løp 10 for Grete i 2016 som første konkurranse etter skaden. Et paradoks er at legestanden sa at jeg aldri kunne løpe igjen. Deretter ble det skibirken i 2017, halvmaratonbirken 2017, men syklingen ble ikke gjort siden fredagsbirken ble avlyst, og jeg kunne ikke være med på Birkebeinerrittet dagen etter for da arrangerte jeg Ringerike 6-timers, sier han.

I november 2017 bestemte Stig seg for et nytt treningsregime. Dette inkluderte også ernæringsfokus.

– I juli 2018 strammet jeg til ytterligere på ernæringen og satt treningsmål for 2020 om å løpe Oslotrippelen på 7 timer.  I januar 2019 har jeg startet et enda mer dedikert treningsprogram enn noen gang tidligere. Siden har det gått slag i slag med perser på alle distanser jeg har løpt, forteller han.

– Hvor mye trener du i uka?

 – Antall km varierer ifht treningsmål og treningsprogram. Noen uker kan det bli hver eneste dag, men minst 4 økter i uka.

– Er det kun løping du trener?

–  Jeg trener styrke, bevegelighet og spenst som en naturlig del av treningsopplegget for å optimalisere det å bli en bedre løper. Alternativ trening kan være rulleski, fjellturer, sykling og gruppetimer (alle typer).

Stig er med i treningsgruppa Team Treningsglederne.

– Vi slår oss sammen med løpetreningen til Kondis fra høsten og blir Kondistreninga Hønefoss. Det blir knall. Teamet har egne treninger med fokus på folkehelse og livsglede. Er ellers med og løper sammen med andre på noen egne treningsøkter. Langturene foretrekker jeg noen ganger å løpe alene . På de roligste turene er det kult å være flere å prate med. Turen går da på en måte raskere, sier han.

– Hvilken økt liker du best?

– Terskeløkter.

– Hvor liker du best å løpe?

– Hvor som helst, svarer Stig som elsker å komme seg ut. På spørsmålet om han noen gang har hatt problemer med dørstokkmila og at ikke alltid er like lett å komme seg ut, svarer han at det kanskje kan ha skjedd 1-2 ganger i året.

Stig setter stor pris på å være medlem i Kondis, og er glad for at han nå kan gi rabatt til folk som ønsker å melde seg inn slik at enda flere kan oppleve gleden og nytten ved medlemskapet.

– Som medlem i Kondis får en tilgang på nyheter innen løping og annen trening. I tillegg får en rabatt på de fleste mosjonsløp også. Dessuten kan Kondismedlemmer kjøpe flotte treningsrelaterte gaver til seg selv eller andre til rabatterte priser! Ved å være medlem støtter vi også løpeorganisasjonen som jobber for at forhold i samfunnet for meg som løper optimaliseres, sier en entusiastisk Stig Andy Kvalheim.

Meld deg inn i Kondis her.

Oppgi ambassadørkode 112 og få 100 kroner i rabatt på innmeldingsprisen.