Bare Ludvigsen og Tvedt har løpt raskere.

På tredjeplass finner vi Sindre Buraas med 8.27. Den andre av de to inviterte friidrettsstjernene, Henrik Ingebrigtsen, endte på niendeplass.

Totalt 4707 løpere gjennomførte Stoltzen i løpet av fredag og lørdag. Av dem var 1453 kvinner og 3254 menn. 2226 løp fredag og 2481 lørdag.

Thorbjørn Ludvigsen overrasket alle da han som ung og ukjent løper vant Stoltzen i 2010 bare 20 år gammel. Siden har han vist at det ikke bare er Stoltzen han er spesialist på. Han har stort sett vært beste norske løper i alle motbakkeløp han har stilt opp i. Derfor var det også noe provoserende å lese i osloavisene om en "lokal helt" som kanskje kunne hevde seg i toppstriden i Stoltzekleiven, selv med to av våre aller beste friidrettsutøvere på startstreken. Dette gjorde tydeligvis ikke noe for Thorbjørns selvtillit, før start, Foran surrende TV-kameraer lot han oss på diplomatisk vis forstå at det ikke var så sikkert at baneløperne visste hva de gikk til.

Kristin Størmer Steira slo den gamle løyperekorden med 21 sekunder og vant på 9.35. Det er bare to andre kvinner som har løpt på under ti minutter, det er Anita Håkenstad Evertsen og Kirsten Marathon Melkevik.

Stian Hovind-Angermund har hatt en meget bra sesong, så det var ikke helt overraskende at han gjorde det skarpt i dag. Hans tid på 8.20 er en 20 sekunds forbedring fra i fjor

Bildene ligger i kronologisk rekkefølge:

Liv Astrid Losnegård har deltatt i Stoltzen 22 ganger og har en bestetid på 11.05. I år vant hun klasse 65-69 år på 13.53.

Per Claussen vant klasse 75-79 år.

Gustav Iden kom på femteplass totalt med flott ny pers, 8.43, og klasseseier.

Stian Øvergaard Aarvik tok andreplassen i klasse 15-17 år bak Gustav Iden.

Magnus Vonen vant klasse 12-14 år.

Vetle Bergsvik Thorn tok andreplassen i klasse 12-14 år.

Brynjulf Vonen vant klasse 50-54 år.

Terje Hordnes ble nummer to i klasse 50-54 år. Per-Christian Grieg som kommer bak ble nummer 14 i klasse 12-14 år der 113 gutter deltok.

John Arild Andersen, suveren klasseseier i 60-64 år på 10.26.

Karoline Finne tok en flott tredjeplass med tiden 10.31. Det holdt til andreplass i seniorklassen.

Jeanette Amundsen ble nummer seks totalt og vant klasse 45-49 år.

Christina Ellefsen Hopland fra arrangørklubben Varegg vant klasse 15-17 år.

Silje Stenersen var beste jente i klassen 12-14 år.

Inger Liv Bjerkreim Nilsen, som vant Skåla opp og Norseman Xtreme Triathlon i år, ble nummer fire på 10.38.

May Britt Buer løp på 10.04 og ble nummer to. Dette er hennes beste tid i Stoltzen.

Yngve Kiserud ble nummer elleve på 8.59.

Eirik Haugsnes ble nummer åtte på 8.50, nøyaktig samme tid som i fjor.

Joel Dyrhovden vant Stoltzekleiven opp i et regntungt løp i 2009 på 8.44, samme tid som han hadde i dag. I dag ble det sjuendeplass.

Håkon Westergård ble nummer ti på 8.54, over et minutts forbedring fra tidligere bestetid.

Sindre Buraas ble nummer tre, 21 sekunder bak vinneren og sju sekunder bak nummer to.

Henrik Ingebrigtsen kom inn på delt åttendeplass. Til Kondis kan han fortelle,- Jeg følte mg helt fin før start. Disponerte kreftene mine og løp et jevnt og fint løp til toppen av Stoltzen. Fikk ingen sprekker underveis. Tiden min på 8.50 er jeg godt fornøyd med. Føler meg ganske allsidig nå som jeg klarte å beherske et så tøft og bratt løp med ujevne trappetrinn til toppen av Stoltzen. Dette er noe helt annet enn å løpe på bane og tartandekk. Videre kan en meget entusiastisk Henrik Ingebrigtsen fortelle.- Helt utrolig flott å få komme til Bergen og oppleve en slik stemning som det er i Stoltzekleiven.

Kristin Størmer Steira jubler for seier og løyperekord- sammen med May Britt Buer (til venstre) og Karoline Finne.

Det ble motbakkespesialistene som klarte seg best i Stoltzen. Fra venstre nummer to Stian Hovind-Angermund, Thorbjørn Ludvigsen og Sindre Buraas, som også har gode resultater i motbakkeløp før han spisset satsingen mot baneløp.