Harde fakta

Dato: 07.10.2017

Sted: Gjøvik, Fjellhallen - Hovdetoppen - Bassengparken - Fastland

Pris: 595,- (gjelder frem til 28.02.2017, deretter øker prisen. 100,- rabatt for alle medlemmer på Totens Treningssenter)

Aldersgrense: 16 år (de under 18 år må melde seg på hos Totens Treningssenter med en foresatt)

Det jobbes med «Villtotningen» for juniorer, avgjøres på nyåret.

Hindre: 30 (+ 10 naturlige) pr. 5 km.

Distanse: 5555 meter og 11110 meter (1 eller 2 runder)

Påmelding

Hjemmeside 

 

Totens Tøffeste skal være et løp for alle, uansett nivå. Her er alt lagt til rette for å utfordre eliten, samtidig som det skal passe for mosjonister som har lyst til å teste hvor tøffe de er. Man kan delta individuelt eller som lag, og alt på egne premisser og forutsetninger. Her gjelder det å vinne over seg selv, både fysisk og psykisk.

 

Terreng og løype

Herligheten starter fra Gjøvik Fjellhall, hvor også målområdet vil være. «Dette er verdens største publikumshall i fjell og en fantastisk arena som er unik i hinderløpsammenheng, sier prosjektleder Odd Christian Hagen». - Her vil deltakerne bli satt på en fin prøve straks startskuddet går, med 150 høydemeter i vente. Her gjelder det å ta det med ro og fordele kreftene riktig. Deretter kommer man opp til de gamle brannruinene på Hovde, med nydelig utsikt over Mjøsa, for de som er i stand til å få med seg den. Deltakerne kan videre vente seg et par runder i slalombakker, turer gjennom skog, gjørme og vann. De skal alle gjennom søla i Bassengparken og i vannet på Fastland. ”Vi har noen helt spesielle bynære arenaer på Gjøvik”, avslutter han.

Med tanke på datoen, kan dette bli en kald affære. Det er også viktig å merke seg at man må kunne svømme for å delta på Totens Tøffeste. Løypa er på eksakt 5555 meter, noe som betyr at den andre lengre distansen blir på 11111 meter, fordi man da skal løpe den samme løypa en runde til.

 

TotensToffeste_slalombakke.jpg

Hovdebakken (Foto; Gjovik.com)

 

TotensToffeste_ishockeyhall.jpg
Gjøvik Olympiske Fjellhall (Foto Oda Hveem/Gjøvikregionen Turistkontor)

 

Hindre med identitet

Som seg hør og bør er det alternative øvelser for de hindrene man ikke klarer å forsere, slik at alle skal kunne delta. Det vil også være såkalte fast-lane noen steder, for de som er litt mer drevne på hindre enn andre. Dette er altså avanserte hindre som tar kortere tid å gjennomføre, for å gi deltakeren kredit for god prestasjon. For deltakere som ikke er like drevne på disse hindrene kan det velges slow-lane som er liknende type hinder, men som er enklere og tar noe lengre tid å gjennomføre. Det kan også ilegges «strafferunder».

Deltakerne vil møte på mange kjente hindre som taustige, monkeybar, klatrenett og vegger. Arrangøren ønsker også å by på hindre som identifiserer byen, bygda og innlandet, som er bygget av potetkasser, rundballer, lokalt produserte trefordelingsprodukter, m.m, - altså hindre som gjenspeiler byens tømmerindustri. Mange av hindrene vil eies av en bedrift, organisasjon, idrettslag eller forening, og på den måten samle hele byen til dette store arrangementet.

 

Tidtakning og startpuljer

Det vil være egne elite-heat, - for selv om dette er et løp for alle, skal det også være et løp som skal utfordre eliten. Etter at eliten har blitt sendt ut, vil nye puljer slippes hvert 10. minutt. Det vil være tidtakning for alle som ønsker det, men det skal også være mulig å velge å løpe uten tidtakning, for de som bare vil ha det gøy.

 

Trening

Bor du på Gjøvik eller omegn, og er usikker på hvordan du skal trene deg opp til et hinderløp, kan Totens Treningssenter hjelpe deg. De har laget et helt eget treningsprogram for å forberede deg best mulig. Tre ganger i uka, ute som inne. For de som er medlem av Totens Treningssenter, er det 100,- avslag på påmelding til løpet. Det er ekstra stas å delta på et slikt løp dersom man har trent spesifikt til dette, og resultatene vil gjenspeile ditt aller beste.

 

Stor happening

Totens Tøffeste er første hinderløparrangør i Norge med så sterk støtte fra kommunen, lokalt næringsliv, skoler, idrettslag etc. Dette gir løpet et ekstra løft, med mange tilskuere og ”folkefest”-faktor! Intensjonen er å skape et stort årlig idrettsarrangement som skal samle og begeistre. Det har blitt gjort et grundig forarbeid og research og løpet har allerede fått mye oppmerksomhet i kommunen. Det er ansatt egen prosjektleder og det er en sterk drive i eierskapet. Flere bedrifter ønsker å profilere seg gjennom dette arrangementet, det er bred lokal støtte og mange gode samarbeidspartnere, blant annet med hinderløparrangør Villmann i Hønefoss.

I referansegruppa finner du blant annet leder i Oppland Idrettsråd og tidligere Stortingsrepresentant Berit Brørby, verdensmester i kombinert Torbjørn Løkken, Bislett-general Rune Stenersen, ultraløper Vidar Kvernvold, lokale OCR-utøvere og eliteutøvere innen nær sagt alle typer idretter som eksempelvis tidligere olympier og landslagsalpinist Lars Elton Myhre og langrenns-brødrene Mårten og Petter i Team Sport1 Skinstad, samt rådgivere som jobber med for eksempel Vinterlyd og Farmen, Allsang på grensen og sommershowene vi har så mange av på Toten og i Gjøvik.

 

TotensToffeste_stupetarnet.jpg

Fastland på Gjøvik, en arena for Totens Tøffeste (foto; gjovik.com)

 

Fasiliteter

For å ta ekstra hånd om deltakerne, vil det være tilgang til alle fasiliteter i Fjellhallen, som varm garderobe med mulighet for å ta en dusj, oppbevaring av bager, og premieutdeling med lokalproduserte premier, kick off osv. Utstillere fra andre løp og leverandører er velkommen! Det vil også være matservering på stedet. Vannstasjoner er å finne i løypa og Røde Kors er selvsagt på plass hvis uhellet skulle være ute. Og de som ønsker det kan få seg et varmt bad i den tilliggende svømmehallen med badstue og varmpool.

 

Godt forberedt

Totens Tøffeste har kommet langt på vei til et vellykket hinderløp. Deltakerne venter i spenning og kommer nok til å varme opp med å delta på noen av de andre løpene som arrangeres i Norge i begynnelsen av sesongen 2017. Les mer på totenstøffeste.no

Info: Prosjektleder Odd Christian Hagen, 90570272

 

TotensToffeste_arrangorivann.jpg

Prosjektleder Odd Christian Hagen, Lene Anita Solberg Olsby fra Toten Treningssenter og arrangementsutvikler Marianne Aashaug i søla på Bassengparken (Foto; Henning Guldbrandsen, Oppland Arbeiderblad)