Med sine gjevngamle trenings venninner opptatt i åpningsstevnet på Leikvang benyttet kondisjonsløper Linn Seliussen annledningen til å måle krefter mot landets beste distanseløpere i Sentrumsløpet. Og den 13 år gamle Fanajenten, som først viste seg fram i Åsaneløpet i fjor, bare fortsatte og imponere.

Allerede i vinterkarusellen en mørk novemberkveld i fjor, løp hun på sterke 43.13 på glatte veier med flere lags tykke trenongsklær. Det kom derfor ikke som noen stor overraskelse at hun under nærmest perfekte forhold i Sentrumsløpet satte aldersrekord, da hun som første 13. åring i landet løp under 42 minutter. Tiden 41.58 er en solid forbedring av  Marie Edvardsdal Holm sin 3 år gamle rekord. At det i tillegg ble klasseseier i Sentrumsløpet i den store klassen jenter 12-16 år er også imponerende.

Neste oppgave for den spreke 13.åringen blir nå Åsaneløpet søndag 15.mai, men at hun skal greie og slette langrennstalentet Karianne Jevne sin råsterke aldersrekord fra 2006 på 18.44 er vel for mye forlangt. 

Ingeborg Kristine Lind stod for Hordland sin andre  seier, da Gularjenten løp inn til pene 36.28. I tillegg deltok Norna Salhus med en rekke yngre utøver Her merker vi oss flere sterke resultater. I gutter 12-16 år løp Gustav Iden inn på sterke 33.59, som gav en flott 3.plass og solid personlig rekord. 


Gustav Iden på vei opp Karl Johan og i mål på gode 33.59. Foto: Kjell Vigestad

Fjorårstoer på norgesstatistikken G14-15 år Jørgen Tvedt noterte seg for 35.33 som er et godt stykke unna pers, men gav en flott 5. plass i klassen i årets løp. Litt skadeproblemer har satt den sterke Nornaløperen litt tilbake den senere tiden. Thomas Ryngøye fikk sluttiden 36.57 og ble belønnet med en 8.plass, mens Vegar Herlands 37.41 holdt til 11.plass og ny solid pers. Det er helt klart at det jobbes meget godt i distansegruppen til Norna.

Resultater Sentrumsløpet.

Landsstatistikk 2011 5km jenter