Velkomsten

Jeg gledet meg veldig til denne dagen, og kjente adrenalinet allerede når vi ankom Bootcamp Hønefoss. De fleste jeg har blitt kjent med i hinderløpverden var tilstede allerede, med store smil og stjerner i øynene. Området var fullt av boder med diverse tilbud og flere hadde satt opp telt for å vie hele helgen til dette arrangementet. Ut fra høyttalerne vekslet det mellom herlig musikk og en strålende speaker som leverte en fantastisk start for alle deltakerne. Nedtellingen var legendarisk, med røyk, flammer og fanfare. Man kan ikke annet enn å elske det. Det var en fryd å se de ulike puljene starte, og ennå mer stas når man selv skulle ut å kjempe sin kamp.

 

null

Oppskriften på en skikkelig hinderløpstart (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Chicken Race

Først ut var familieløpet Chicken Race. Et perfekt løp å gjennomføre sammen med barna sine som oppvarming til eget løp. Så i år tok jeg igjen runden med datteren min på 6 år. Vi koste oss veldig, og det var ingen tvil om at hun syntes det var ekstra stas å delta i år igjen, da hun kjente igjen hindrene som gav en ekstra boost på mestringsfølelsen.

Det var godt bemannet med funksjonærer på de ulike hindrene, som kunne gi en ekstra hjelpende hånd. Noe vi dro god nytte av når jenta vår vegret, men lettere lot seg hjelpe av tøffe hindervakter. For det er ikke hvilke som helst hindre disse barna skal igjennom. Det er over 30 hindre, der de fleste er dem er den militære på den hinderbanen. Så her ble høye og skumle hindre forsert, og ei lykkelig jente kunne stolt ta imot en velfortjent og kul medalje.

 

null

Det enkeste men også mest sjarmerende hinderet, alle barna digger - selv de som faller (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Ingemarsson rigg

Barna gav seg i kast, selv på det mest avanserte hinderet, Ingemarsson-riggen (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Gutt i Ingmarssons rigg

Her var det nødvendig med litt ekstra assistanse (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Gutt i Ingemarssonrigg

(Foto: Line Hofoss Holm)

 

null

Det aller nyeste hinderet ble tatt veldig godt imot av store og små (Foto: Line Hofoss Holm)

 

null

(Foto: Line Hofoss Holm)

 

Det er ingen tvil om at det under disse barne- og familieløpene døpes nye hinderløpere. For det første er disse løpene som skapt for barna, de som elsker å klatre, grise seg til og utfordre seg selv fysisk. I tillegg gjør Chicken Race ekstra stas på barna med maskotene sine. De er med og løper sammen med alle puljene fra starten, tuller og tøyser med vannpistol og slag på stumpen med skumgummiballtre, heier og motiverer. Barna elsker det! Og elsker barna det, elsker vi foreldrene det ennå mer.

 

null

Full fart ut ifra start (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Hebbe jager deltaker

Deter ikke bare barna maskotene tar seg av, også foreldrene blir godt kjent med maskotene under Chicken Race (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Grønn mann hilser

En av de mange maskottene (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Etter den lekne delen av arrangement, startet dagens alvor. Det var tid for årets andre EM-kvalifiseringsløp. Så for de som ikke kvalifiserte seg hos Barskingen tre uker tidligere, fikk muligheten her:

 

EM-kvalifiseringsløp

Bootcamp Hønefoss har virkelig bevist at de selv kvalifiserer til å være et EM-kvalifiseringsløp. En ting er at de har en militær hinderbane til rådighet, men de har også klart å bygge mange nye svært gode og krevende hindre, som helt klart satt eliten på en prøve. Blant disse hindrene var deres traversvegg, Ingemarsson-riggen, inverted stige-vegg, Irish A-frame og rampe.

 

null

(Foto: Line Hofoss Holm)

 

null

For eliten var det ikke lov til å ta imot hjelp, - som illustrert her (Foto: Line Hofoss Holm)

 

null

Også her var det egne krav til å kvalifisere seg til VM - det var ikke lov til å ta imot hjelp, og det er den lengste delen av rampen man skal over (Foto: Line Hofoss Holm)

 

For å kunne kvalifisere seg til EM måtte man først og fremst klare samtlige hindre på max 3 forsøk, hvis ikke ville man miste armbåndet man fikk utdelt før start. Og det var faktisk en del deltakere som måtte ofre dette armbåndet. På traverse-riggen forsvant det noen armbånd, men kanskje spesielt på Ingmarsson-riggen var det mange som måtte gi seg tapt. Her kan du lese de endelige resultatene.  

 

null

Her var det mange som måtte ty til burpees (straff for å ikke klare hinderet). Så den høyre siden av denne riggen var stadig godt full av folk i bevegelse (Foto: Line Hofoss Holm) 

 

Vinnerne

I år igjen var det en joker som tok førsteplassen, Ingeborg Dahl. Ei aktiv skiløper som helt klart har fikk bra utbytte fra sin kondisjonstreningen, staving, sterke bein og overkropp. På andreplassen kom Julie Alexandra Wahr-Hansen, godt kjent fra Toughestløpene. Et fantastisk brag å oppnå denne plasseringen, da hun skadet seg skikkelig underveis i løpet. Såpass at hun endte på legevakten og måtte sy i underleppa, etter løpet. Det var vel adrenalinet som helt henne oppe. Og på tredjeplass kom Anette Heimli. Også ei ny jente i dette miljøet.  

 

null

Julie, Ingeborg og Anette (Foto: Line Hofofss Holm)

 

Når det kommer til gutta boys, ble situasjonen litt annerledes enn vanlig. For den som løp raskest, ble dessverre diskvalifisert. Kim Bråthen, mest sannsynlig Norges beste hinderløper, var raskest også denne dagen. Men fordi han overtok en annens påmelding i siste liten, og derfor ikke fikk endret navn på påmeldingen, kunne ikke seieren godkjennes. Regler er regler, og de må absolutt følges under slike omstendigheter. Men siden Kim allerede er kvalifisert til EM og VM, tok han dette på strak arm. Han kan uansett være stolt av en glimrende innsats, og vet med seg selv at han faktisk var best.

 

null

Kim Bråthen, like blid, som alltid (Foto: Line Hofofss Holm)

 

Så var det de som faktisk kom på pallen, og det på en fantastisk tid. Å bruke ca. 1 time på et løp med 86 hindre, i tillegg til heftig gjørme man knapt klarte å bevege seg i, er dette en stor bragd. Den som stakk av med seieren var Espen Kildal, deretter kom André Wågen på en god andre plass, og Øystein Larsen på en fin tredje plass.

 

null

Espen og Andrè (Foto: Line Hofofss Holm)

 

Helt til slutt (av løpene vel og merke) var det duket for 5 km løp. Her var det gøy å se mange unge folk som deltok, såpass unge at foreldre var med som følge. Vi ser også at det er stadig flere mosjonister som prøver denne fantastiske sporten for første gang.

Det er ingen tvil om det var mange som var ekstra stolte etter denne dagen.

 

Hindre

I tillegg til de hindrene vi kjenner fra Bootcamp Hønefoss fra 2016, og kvalifiseringshindrene, var det nå kommet ennå flere nye hindre. For de som løp 8 km var det å bære med seg et dekk hele 3 av disse kilometerne, dip-walk, krabbe gjennom en tunell halvfull av sølevann, gjørmete og seig lang elv, -  og ennå mer gjørme. Andre nye hindre, som også 5 km-løperne fikk glede av, var trekking av paller, A-frame cargonett, ”trekasse-tårn” man skulle klatre over, ennå flere trekasser man skulle hoppe opp og over, klatre opp på container og klatre over cargonett over til enda en container, og helt sikker flere hindre jeg ikke husker.

 

null

(Foto: Line Hofofss Holm)

 

null

(Foto: Line Hofofss Holm)

null

Ved første øyekast tenkte man at det bare var å hopp i vei, men her gjaldt det å se hvor man tråkket og balansere videre (Foto: Line Hofofss Holm)

 

null

Det var folk å se på alle hindre til enhver tid. Det var folk overalt! (Foto: Line Hofofss Holm)

 

Det mest minneverdige med lørdagens løp, må være gjørmeelven der man i tillegg skulle bære med seg ett dekk (for 8 km–løpere). Det var umulig å forutsi hvor dypt det var, og elven var ganske lang, med tanke på hvor tungt det var å gå der. Plutselig sank man langt nedi og endte med hele dekket under vann. Ikke akkurat en fordel. Det var helt umulig å trekke med seg dekket under vann, og ganske utfordrende å tømme dekket for vann når uhellet først var ute. Her gikk mange krefter tapt, - altså et at de virkelig gode hindrene etter min smak. Kort tid etter kom vi igjen til et gjørmeområde som grep godt om beina på de som hoppet rett nedi. Men her møtte vi heldigvis på en funksjonær som gav oss gode og helt nødvendige råd på veien. For å ikke sette seg fullstendig fast i gjørmen, ble vi altså nødt til å stupe oppå gjørmen. Det så ikke særlig bra eller godt ut, men fungerte som fjell. Og faktisk var det godt å ha med seg dekket på denne turen, slik at man hadde noe man kunne dra seg etter.

Etter denne runden skulle man tro det ikke var mulig å finne verre gjørmehull, men joda. Under et krabbenett skulle vi altså krabbe oppå en seig og tykk gjørme. Til å begynne med kunne jeg ikke forstå hvorfor det tok så vanvittig lang tid med deltakerne foran meg, men når man først kom dit selv, var det ingen tvil. Gjørmen var blitt til lim! Man satt altså dønn fast. Det er den verste gjørmen jeg noensinne hadde vært borti. Bra jobba, Bootcamp Hønefoss! Jeg koste med.  

Ellers møtte vi på alle de samme hindrene som året før. Så for de som er ukjent med Bootcamp Hønefoss, og og hele deres hindrebane, anbefaler jeg dere å sjekke ut tidligere artikkel; Chicken Race på Hønefoss med hele 800 deltakere, deres hjemmeside og facebookside

Det beste, men også verste gjensynet, var traktordekkene i vannet. Personlig ble dette det tyngste hinderet for meg denne dagen. Opp til flere ganger falt jeg uti vannet, noe som er litt mas når man ikke lenger eier krefter i armene til å komme oppå dekkene igjen. Det tok evigheter, men må fortsatt sies å være ett av deres beste hinder. Elsket og hatet.

 

Hinderløpbryllup

Så kom den helt spesielle begivenheten! Bootcamp Hønefoss fikk den store æren å hoste verdens første hinderløpbryllup. Det er nok ett og annet par som har blitt viet i forbindelse med et hinderløp i utlandet tidligere, men her ble altså hele festen også holdt! Noe som forøvrig også er svært raust av Bootcamp Hønefoss å ønske velkommen.

Vi ble altså vitne til en historisk og nydelig vielse av to elskverdige hinderløpere, Camilla Raade og Tim Roar Fauske. Hinderløpere som har en enorm kjærlighet til hverandre, men også til sporten! For oss som kjenner brudeparet, var dette den mest naturlige måten å vie og feire dem på. En feiring vi alle vil minnes for alltid!

 

null

Forlover Martin, brudeparet Camilla og Tim, og forlover Mari (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Alle som var tilstede under hinderløpet ble invitert til å delta under festen, sammen med brudeparets venner, familie og hinderløpvenner. Det ble en herlig feiring med grilling, taler, kake, quiz og bading i deilig og varme stamper. Aldri før har jeg vært så ren etter et hinderløp. 

Tusen takk for at jeg fikk være med på hele denne fantastiske dagen, Bootcamp Hønefoss, Tim og Camilla! Dere rocker alle mann! 

 

null

Sporty, er bare fornavnet (Foto: Line Hofoss Holm)

 

nullEnda ett elskverdig par, Heidi og Stig, som sammen styrer denne vanvittige skuta, Bootcamp Hønefoss (Foto: Line Hofoss Holm).