Det er alltid morsomt å møte opp på Khilemoen når Luke The Drifters Running Team arrangerer mosjonsløpet Hank Williams Minneløp. Denne lørdagen var det klart for den niende utgaven av dette flotte mosjonsløpet. Og igjen kunne arrangøren glede seg over deltagerrekord, da hele 191 glade mosjonister stod klare på startstreken. Raskest av dem alle ble Svein Inge Buhaug fra Modum FIK.

Han tok teten fra første meter og ga aldrig noen konkurrenter en sjanse. Svein Inge løp de 5 km på tiden 16:22. Nest raskeste løper ble Storgaten Bilskades Robert Hansen med tiden 16:45. Richard Larson fra treningssenteret MOVE fikk siste pallplass med tiden 17:42.

Lill-Heidi Tinnholt som konkurrerer for Nordre Buskeruds Politidistrikts bedriftslag, vant dameklassen med en tiden 19:57. Dagens nest raskeste kvinne, ble skiløperen fra Ringkollen skiklubb Ida Marie Dahl som løp inn på tiden 20:24. Marie Aure fra Ringerike FIK løp inn til bronsjeplassen med tiden 20:38

Det var et fantastisk løpsvær som møtte de fremmøtte løperne. Før løpet så var det kanskje i overkant varmt og tørt. Men en liten regnbyge rett før start ordnet både for temperaturen og støvet. Så når startskuddet gikk, var det nærmest opptimale forhold, ved unntak av litt motvind et lite stykke. Men såpass må en løper tåle.

Som i de ni tidligere årene, var det også i år mange som gikk i den samme fella. Av en eller annen grunn, er det svært mange som åpner veldig tøft de første 2 km. Starten av løpet går på litt vanskelig underlag med noe sten i tillegg til litt opp og ned. Men etter ca. 600 meter, får man en slett sti, som for mange kan fremstå som en gedigen motorvei. Den er utrolig fin å løpe på, og innbyr til fart. Og det er vel her mange lar seg rive med. For det er svært mange som får merke kjøre mot slutten av løpet.

Løypa ser ikke så hard ut når man ser på løypeprofilen, men det er flere elementer som gjør dette til en løype som nærmest suger krefter. Derfor blir det ikke topp tider på dette mosjonsløpet. Luke The Drifters Runningteam arrangerte nok en gang et prikkfritt arrangement som de kan være stolte av. Neste år blir det godt over 200 løpere på startstreken.

Se resultatene fra løpet her                                    Se 159 bilder fra løpet her