Loypemerking.jpgDet populære skogsløpet i Risberget i Våler arrangeres lørdag 8. juli med start og innkomst ved paviljongen på Kynnbrua. Som de senere år er det valgfritt om man vil velge den virkelige Risberget Rundt på 11 km som går opp i Risberget, om Fiskelaustjernet og Holsetra eller om man vil velge den kortere varianten på 5 km.

- Vårt mål er å få fleste mulig ut på tur, sier den ivrige Risbergstrioen.

- Man kan velge å gå, jogge eller løpe så fort man bare orker. Her er det plass til alle uansett alder og fysisk form. Vi har en klasse på tid for menn og kvinner på 11 km, de som ikke vil delta i denne klassen, får registrert deltakelse ved fullført distanse, enten 5 eller 11 km. Det viktigste er å delta og få oppleve den fine skogsløypa vi har her i Risberget, sier Bjørg Risberg.

Bildet:  GULT ER KULT: Løypene er i år merket permanent slik at man kan legge ut på tur når som helst. Gule merker og fliser viser veg. (Foto: Erik Øsmundset)

I tillegg til løypa på 5 og 11 km er det lagt opp til et barneløp inne på paviljongområdet for de minste som ikke vil gå eller løpe så langt som fem km.

BRED PREMIERING
Risberget Rundt er kjent for sin gode premiering. Ved første, tredje og femte gangs deltakelse vanker det medaljer, senere blir det priser for 10, 20 og 30 års deltakelse, forteller lederen for arrangøren, Risberget Turforening, Erik Øsmundset.

- Vi har også et stort antall premier som trekkes på startnumrene, premier gitt av bedrifter og private i området. Alle i barneklassen blir selvsagt premiert, sier han.

- Risberget Turforening ønsker velkommen til en hyggelig dag ved Kynna og i Risberget, sier Erik Øsmundset som legger til at dusjmulighetene ikke er så gode, men bademulighetene er flotte i Kynna.

Monika Kørra og Geir Strandbakke var raskest i konkurranseklassen over 11 km i fjorårets Risberget Rundt.
 

Starten_bakfra_2016.jpg
Fra fjorårets arrangement på Kynnbrua da været snudde fra skybrudd i forkant til strålende sol under selve løpet: (Foto: Erik Øsmundset)

Risberget Turforenings facebookside
Samleside for Risberget Rundt med reportasjer og alle resultater 2001 - 2016
Risberget Rundt 2017 plakat.pdf

Risberget_Rundt_plakat_2017.jpg