Sondre Nordstad Moen har den norske 5 km-rekorden. Den lyder på 13.37 og ble satt i et gateløp i Monaco i fjor vinter. I samme løp i år løp franske Jimmy Gressier inn til 13.18, og det er den gjeldende europeiske rekorden.

Hvorvidt disse tidene vil være innenfor rekkevidde, vil avhenge av både hvor lettløpt løypa er, og hvordan vær- og vindforholdene vil være. Og aller viktigst er sjølsagt formen til Jakob Ingebrigtsen og hvor mye han legger i det. Jakob er den antatt sterkeste, ikke minst så lenge Filip har sine vårlige allergiplager og ikke stiller. 

– Vi måtte forsikre oss om at løypa er kontrollmålt og konkurransen godkjent av Friidrettsforbundet før vi sa ja, uttalte Gjert Ingebrigtsen til Stavanger Aftenblad i dag. 

Det er også flere andre meget habile løpere som er meldt klare til start. Per Svela og Narve Gilje Nordås, som nå trener i samme gruppe som Ingebrigtsen-brødrene, skal løpe. Det tenker også Zerei Kbrom Mezngi som viste god form da han 7. mars vant 10 kilometeren i Egersund Halvmaraton på 29.08. 

– Zerei er i veldig god form igjen etter en trøblete sesong i fjor. Han er blitt norsk statsborger og har som mål å løpe for Norge under OL til neste år, forteller Einar Søndeland til Kondis. Søndeland er primus motor bak Forus Perseløp der det vil starte seks og seks løpere i båser med minst en meters avstand. Mellom hver pulje på seks vil det være 30 sekunders mellomrom. 

– Vi åpner påmeldinga til løpet lørdag 16. mai klokka 12.00, og siden det er bare 50 plasser hver dag, så kan det være lurt å være kjapp. Vi vil følge smittevernreglene, og det tilsier at vi bare tar imot lokale deltakere. Fremdeles er folk fraråda å reise langt, sier Søndeland. 

Løypa skal være flat og lett, men med en liten stigning som gjøres unna tidlig i den 2,5 km lange runden som løpes to ganger. I skrivende stund melder Yr om sol, lite vind og 12-14 varmegrader både onsdag og torsdag til uka, så slik sett burde alt ligge vel til rette. 

Mer info om løpet på Spirits heimeside


Løypa er flat og innbyr til fart. (Foto: Spirit Stavanger) 

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957