Petter Northug drar foran Anders Gløersen. Alle foto: Bjørn Hytjanstorp

Petter Northug måtte ta ut sitt ytterste for å spurtbeseire Eirik Brandsdal på den siste etappen av en tett teamsprint i herreklassen på Tolga fredag. Før spurten falt Anders Gløersen fra mulighetene til en real brødreduell mellom Rustad og Strindheim.  Tomas og Petter Northug kunne dermed innkassere NM-tittelen i de tøffe løypene rundt Sætersgård Stadion, men Kjelsås med Stian Hallén og Eirik Brandsdal på laget overrasket med å gi brødrene fra Mosvika kamp helt til målstreken. Selv om Petter mente han ikke trengte målfoto denne gangen heller, var det ikke mer enn åtte hundredeler som skilte de to spurtkanonene. Brødrene Øyvind og Anders Gløersen måtte ta til takke med bronsemedaljene for Rustad etter å ha vært med å styre finalen helt fram til siste etappe.

Det var et halvt sekund som skilte Njårds vinnerlag med Britt Ingunn Nydal/Celine Brun Lie fra Ragnhild Haga og Tuva Toftdal på Hemings sølvlag etter seks etapper i kvinneklassen. Ogå Oppdal med søstrene Silje og Astrid Øyre Slind hang godt med helt til den avgjørende sisteetappen.

Alle resultater NM / Spar Cup på Tolga

Britt Ingunn Nydal og Njård foran Raghild Haga og Heming i finalen.

Tøffe Tolga-løyper under NM del 2. Her er det lillebror Northug som leder an i den lengste bakken i herrenes teamsprint.  

Tomas Northug fikk beskjed av storebror om å tråkke til på sin sisteetappe.

Ernst A Lersveen og TV2 er ivrig i tjenesten.

Store skidager på Sætersgård Stadion på Tolga.