The Beast var allerede utsolgt i oktober. Arrangøren hadde satt et tak på 1060 voksne. Med barna ble det over 1200 påmeldte.

vannhinder TM Produksjon  Fabian V Helmersen  John-Ola Utvik.jpg
Tok ikke lang tid før deltakerne ble dusjet. Foto: TM Produksjon  Fabian V Helmersen  John-Ola Utvik

Løpet er populært på Vestlandet, og ikke uten grunn;løypen er ikke den lengste -i år var den 7 km - men løpet er absolutt krevende med sine nærmere 50 hinder. Arrangøren forandrer litt på løypen for hver år, og nye hinder dukker også opp, så det er like utfordrene hvert år.

Handstand. Fotograf Arne Kristian Stave Ytreland.jpg

Handstand. Fotograf Arne Kristian Stave Ytreland

The Beast er en folkefest med flere tusen tilskuere og i år også med live sending med kommentatorer fra Haugesunds Avis.Hvor kult er ikke det? Det var salg av mat og klær og flere ulike stands med konkurranser i eventområdet. Alle som ville fikk mulighet til å klatre 14m rett opp, balansere på slakkline, og prøve et Ninjaworrior hinder (for barn).

slegge fotograf Christina Osborne[1].jpg
Slegge, ett av de nye hindrene dette året. Fotograf Christina Osborne

Dette året var starten på løpet forandret fra tidligere år. Man begynte med å løpe i dekk, for deretter å  krype under en bro hvor tilskuerne kunne stå - her var det fyrverkeri da starten gikk - så bar det rett inn i en liten sløyfe i skogen hvor trang fødsel ventet. Deretter ble deltakerne spylt på av brannvesenet før det første kvalifiseringshinderet ventet, monkeybar 2.0. Videre var over en høy vegg, så en klatrevegg over en kontainer som fungerte som tunnel for publikum, så bar det inn mot skogen.  The Beast løypen går på nydelige skogstier. Her kan en virkelig få løpt, men arrangøren har gjort sitt for å stoppe farten. Hinder er plassert nøye ut og mange oppoverbakker ble innlemmet i løypen, deltakerne måtte igjennom ett myrområdet flere ganger. Dette tok både tid og krefter.

2.jpg
2.0 Monkey Bar. Fotograf John Erik Velde

 

RESULTATER 2018 THE BEAST 10 BESTE MENN

Pl Navn Klubb Klasse Tid
1 Øystein høines Larsen Achievers MST Menn 19-39 år 50:05.0
2 Glenn Solvang KOPERVIK Old Boys 40 + 50:54.0
3 Andreas Lund-Vivoll Queen Hills Brewery Old Boys 40 + 51:42.0
4 Cato Håkonsen Achievers MST Menn 19-39 år 51:45.0
5 Steinar Uglebakken SKUDENESHAVN Menn 19-39 år 52:48.0
6 Kjetil Eriksen KOPERVIK Menn 19-39 år 53:36.0
7 Sigleif Ravnestad Team Nocco Menn 19-39 år 54:02.0
8 Harald Rønneberg Equinor Old Boys 40 + 54:11.0
9 Gabriel Grønås F&B Energy Gutter 15-18 år 54:21.0
10 Jan Espen Lanton NOR Old Boys 40 + 54:27.0


RESULTATER 2018 THE BEAST 6 BESTE KVINNER

PL Navn Nasjon Klubb Klasse Tid
1 Marie Kloster NOR STAVANGER 19-39 år 59:15.0
2 Floriana Alija SWE F&B Energy 19-39 år 01:02:37
3 Ida Dommersnes-Narrevik NOR HAUGESUND 19-39 år 01:08:51
4 Elisabeth Hernes NOR F&B Energy 19-39 år 01:09:20
5 Merita Tømmervik NOR SKOI Trening 19-39 år 01:11:05
6 Hilde Therese Remø NOR F&B Energy 19-39 år 01:12:59


Det tyngste hinderet i skogen var uten tvil de tre tunge atlassteinene. Her hørtes høye løvebrøl da kulene ble løftet! For menn veide kulene 32, 43 og 54 kg, og for damene  21, 32 og 43 kg 


Atlassteiner. Foto: TM Produksjon  Fabian V Helmersen & John Ola Utvik.jpgAtlassteiner. Foto: TM Produksjon  Fabian V Helmersen & John Ola Utvik

Løypen er lagt opp slik at publikum får mulighet til å følge deltakerne.Spesielt på slutten hvor det er fullt med hinder er det kjekt å komme så tett på for publikum. Og For en avslutning på løpet!

Etter at deltagerne var ferdig med balansehinderet og en høy vegg i skogen, bar det videre på grusvei inn mot målområdet. Her gjaldt det å spare krefter, for avslutningen på The Beast er alt annet enn lett! Først et nytt hinder fra året; slå med slegge som skal flytte en stålprofil 2m, så en iskald istank. Deretter weaver, ringer, handstand, Noccoriggen, og til slutt Dragons Back!

istank Foto Christina Osborne.jpgLotte Størksen hopper i det iskalde badet! Fotograf Christina Osborne
 

The Beast har alltid operert med et svart armbånd.Dette har ikke hatt noen annen funksjon enn at det skal være ekstra motiverende for deltakerne å gjennomføre alle hindrene. Slik var det også dette året. Men dette året stilte eliteutøverne med blått armbånd, og måtte klare alle kvalifikasjonshindrene for å kunne kvalifisere seg til EM.Dette gjalt også for å vinne 8 km singel elite.

Kvallifikasjonshinderne var tydelig merket. Det var 11 hinder som eliteutøverne måtte klare.. Hvis ikke hinderet ble fullført, ble armbånd fjernet, og deltager kunne ikke vinne løpet eller bli kvalifisert for EM. Det ble gitt to forsøk pr hinder
For deltakerne som løp utenom elite puljene var det også slik -2 forsøk per hinder, så straff hvis man ikke klarte hinderet.

Kvalifikasjonshindrene var:
Monkeybar 2.0
Dipswalk
Tarzan tauer
Atlas steiner
Sleder
Monkeybar
Tauklatring
Weaver
Ringer
Handstand 6m
Noccoriggen

Noccohinderet var et av de nye hinderene i årets løp, og kanskje det mest utfordrende hinderet. Her kreves mye overkropps- og grepsstyrke! Noccohinderet var i tillegg det siste hinderet som kunne ta armbåndet ditt før mål, og her røk det en del armbånd.

nocco rig Fotograf Arne Kristian Stava Ytreland.jpg

Nytt for året - Nocco riggen Fotograf Arne Kristian Stava Ytreland

Signaturhinderet tauet over Allmannamyr var selvsagt på plass.Det er et fryktet hinder som mange gruer seg til. Her gjelder det å komme seg over halve tauet uten å havne i vannet. Det var mange tilskuere som hadde tatt turen hit og heiet deltakerne frem.

almannamyr Tom.jpg


admin: adform id #567066
 

Tom Braathen Photography

Forhåndsfavorittene Øystein Høines Larsen og Marie Kloster innfridde og løp inn til seier. Men de fikk konkurranse, og spesielt i herreklassen var knivingen om topp tre plassering høy.


vinnere Privat Foto Øyvind S[1].larsen

Vinnerne av Herre og Dame klassen. Privat Foto Øyvind S. Larsen


admin: adform id #569716
 

 

Skal det pirkes på noe,var litt lite hindervakter i løypen. og det var også noen litt umotiverte vakter på noen av postene. Dette var ikke imidlertid ikke tilfelle på kvalifikasjonshindrene- her ble deltakerne godt informert om reglene når de ankom hinderet. Merkebåndene ute i løypen var også stedvis vanskelig å se, men det var hengt ut oransje vester som hjalp deltakerne å holde seg på riktig spor. Det ble likevel rappotert om litt feilløping.

Det ble også arrangert barneløp før hovedløpet. Her kunne barn fra 6 til10 år løpe med foreldrene, og fra 10 til14 år løpe på egenhånd. Løypen var ca 2 km, og de brukte de samme hindrene som de voksne med noen forenklinger. Kjempekjekt for ungene å få brynt seg på de voksne sine hinder!

barneløp TM Produksjon  Fabian V Helmersen & John Ola Utvik.jpg
TM Produksjon  Fabian V Helmersen & John Ola Utvik


En stor takk til dugnadsgjengen The Achievers MST som står bak The Beast. Dere kan det å arrangere hinderløp!