Blant herrene ble det et realt spurtoppgjør mellom Markus Moe fra Sport1 Lillehammer og Per-Christian Lysaker Torgersrud, der Moe til slutt vant med 0,8 sekunders margin. Therese Sjursen fra Bergen løperklubb var klart raskeste kvinne, 22 sekunder foran Marthe Bjørnsgaard fra Lillehammer Skiklub.

Vegmuseumsløpet arrangeres som navnet sier, i den flotte parken til Norsk Vegmuseum ved Hunderfossen.  Løypa er 3,5 km, en lettløpt trasé inne på museumsområdet. Løypa kroker seg rundt om på stier og grusveiene i området. Terrenget er godt utnyttet med passering over og under bruer. Løpet arrangeres av Vegvesenet BIL i samarbeid med Litrim.

Vegmuseumsløpet er det 8. løpet i Sørdalskausellen. Neste løp i karusellen er onsdag 10. september kl. 1830.

Resultatene i pdf

Teten midtveis i løpet; Her leder Magnus Bleken (138) tegruppen foran løpets vinner Markus Moe (45). I mål ble Bleken 3. raskeste herre og nr. 2 i klasse M16-29.

Vinner av M50-59; Geir Strandbakke har satt sitt preg på Sørdalskarusellens mange løp. Nok en gang vant han klasse M50-59. Her foran Kristian M Kjonerud (94), som vant klasse Aktive M16-35.

Raske damer; Therese Sjursen i K30-39 ble totalt raskeste dame (82) foran Marthe Bjørnsgaard (153), som også vant klasse Aktive K16-35-

Det løpes fort; Marit Stalsberg Nyeng (85) ble nr. 2 i K40-49, her foran Torstein Rudihagen (124) vinner av M60-69 år, Jan Kristian Haugen (115) nr. 4 i M40-49, Anne Størmer Steira (63), som nok en gang vant K50-59 med godt over 2 minutters margin.

Stor deltakelse i de yngse klassene; Det var gledelig stor deltakelse i de yngste klassene. Her leder Sigrid Stakston (100), som ble nr. 2 i K0-15, foran Trym Nesje-Haugli (67) nr. 7 i M0-15.

Vinner av K40-49; Torunn Øistad fra Ren-Eng FIK vant K40-49, her foran Maria Nyeng (86) fra Ringebu-Fåvang, som ble nr. 2 i klasse Aktive K16-35.

Lang, lang rekke; På flotte stier i furuskogen rundt Vegmuseet rett etter start.

Et smil på lur; Rannveig Urdahl (92), som ble nr. 3 i klasse K30-39, har ofte et smil på lur når hun deltar i Sørdalskarusellens mange løp.

Flotte omgivelser; Det er flotte omgivelser for terrengløp i parken rundt Norsk Vegmuseum ved Hunderfossen. Her er det Isak Skari Berger (113) og Petter Hammerdal Owrwn (131), begge i klasse M0-15 år som kjemper mot hverandre.

Smil; Eivor Løkken har alltid et smil på lur selv om hun ikke er blandt de fremste på resultatlistene i Sørdalskausellens mange løp.

Duellene; Anders Owren (56) og Gunnar Henriksen (18) har hatte mange dueller i Sørdalskarusellen gjennom flere år.

Veteranene; Oddrun Hovsengen og Åge Ludvigsen er veteraner i Sørdalskarusellen.

Yngste løper; 7 år gamle Adolf Hausstätter var løpets yngste deltaker. Her i en real sluttspurt mot mål med far Rune tre skritt bak.