Stisykkelmekkaet Trysil venter i helgen over 1000 syklister som skal ut på både naturlige og tilrettelagte sykkelstier i Trysil. Det er terrengsykkelfestivalen Utflukt som får æren av åpne, for første gang i historien, den to ukers lange sykkelfesten; Trysil Bike Festival. Starten innholder lanserering av det som er blitt en av Nord-Europas lengste flytstier på hele 7 km.

Magic_Moose.jpg
Magic Moose, som åpner i dag, er en av Nord-Europas lengste flytstier. (Foto: Hans Martin Nysæter/Destinasjon Trysil)

- Den vil garantert gi alle en unik sykkelopplevelse. Dette skal dokumenteres av skikjøreren Anders Backe, som skal filme sykkelturen ned Magic Moose live på Facebook.  Så er det terrengsykkelfestivalen Utflukt som har regien når over 1000 stisyklister inntar stiene våre. Deretter går det slag i slag med blant annet Terrengsykkel Ungdomscamp, Trysilrittet og så avslutter vi med en familiedag i Gullia, sier daglig leder i Destinasjon Trysil, Gudrun Sanaker Lohne i en pressemelding.

Nesten utsolgt stisykkelfestival
Terrengsykkelfestivalen Utflukt arrangeres for femte gang i Trysil, men festivalen har selv 15-årsjubileum i år. Utflukt har vokst voldsomt de siste årene, og i fjor rundet de en milepæl med 1000 deltakere, guider og arrangører, og et utsolgt arrangement. I år forventes det også at arrangementet blir utsolgt. 

Syv kilometer med ren lykke
Skikjøreren Anders Backe er ofte i Trysil om vinteren. De to siste årene har han begynt å få sansen for stisykling, og i fjor var han i Trysil og syklet på de tilrettelagte sykkelstiene som en del av treningsopplegget sitt.

Hele pressemeldingen: 1000 stisyklister rykker inn i Trysil