Logo_TønsbergFIK.jpgStarten på Nyttårsløpet Tønsberg går ved Messehall B i det idylliske messeområdet i Tønsberg. Løperne kan velge mellom to distanser, 5 km og 10 km. Begge løypene er selvsagt kontrollmålt. Løypa går i lett småkupert terreng på sykkelstien langs Hortensveien. Mens løpet er vel i gang, går startskuddet for barneløpet (under 12 år) over 400m i messeområdet. Det vanker selvsagt medalje til alle barna.

k-en til bruk paa kvalitetslop_250x153.jpgLøpet er først og fremst et mosjonsløp, og arrangementet er preget av at nyttårsfeiringen for mange innledes med løpet. Petter Solheim er en gjenganger som alltid fullfører løpet ulastelig antrukket med dress og flosshatt. I mål vanker det sjampagnebrus, twist og medalje til alle løperne inne i messehallen.

640pk_310_317_FotoChrP.jpg
Mange kler seg ut i Nyttårsløpet og skaper ekstra stemning på den måten. Bildet er fra 2016-løpet:
Etter løpet møtte Kondis.no to feststemte damer som bidro sterkt til å gjøre årets Nyttårsløp til et Gla'løp eller FunRun.  Fra venstre Turid Marstad Safavi (310) og Hildegunn H. N. Roberg (307) . Foto Christian Prestegård

Se også: Nyttårsløpet i Tønsberg nytt Kvalitetsløp
Nær 200 avsluttet året med nyttårsløp i Tønsberg (2017)
Feststemt Nyttårsløp i Tønsberg (2016)
 
Fjorårets_raskeste_på_10km_Fredrik_Vedvik_tet_fra_start.jpg
Fjorårets raskeste på 10 km, Fredrik Vedvik i tet fra start. (Arrangørfoto)

Vestfolds beste løpere stiller også trofast opp på årets siste dag. Ole Petter Fjeld var raskest på 5 km i 2017 med tiden 15:52. På den doble distansen var klubbkamerat Fredrik Vedvik best med 34:14 på 10 km.

- Løpet har en trofast kjerne med løpere som har oppdaget og setter pris på dette løpet. Vi får veldig gode tilbakemeldinger fra løperne på arrangementet vårt, sier Ole Hagen i Tønsberg FIK. som ønsker velkommen til nyttårsfeiring i Tønsberg.

I 2017 fullførte 190 løpere 5 og 10 km. Arrangøren Tønsberg Friidrettsklubb håper og tror på en solid økning i år, siden forholdene langt fra var idéelle i fjor.

Starten på 5 km. Ole-Petter Fjeld (278) og Jonatan Vedvik (201) tar teten, tett fulgt av Trym Island (199) og Tore Hopen (254). Foto: Stine Skog Hansen
Fra starten på 5 km i fjorårets Nyttårsløp (Foto: Geir-Morten Hansen)

Nytt.jpg
Alltid hyggelig med nyttårsløp når man kommer i mål til denne bevertningen.  (Foto: Geir-Morten Hansen)