Heming Leira (56) har vært medlem av Kondis siden 1983 og startet i 1998 opp kondis.no. Før det har han jobbet 23 år i Postverket. Leira er initiativtaker til Sognsvann Rundt Medsols, Motbakkeløpene i Maridalsalpene og Øyakarusellen. Som løper har han notert resultater på alt fra 100 m til maraton hvor bestetiden er 2.34.24

 
Vignett-kondiskommentaren.jpg
Toppidrett og breddeidrett - to adskilte verdener?

Erik Amit Nordlie hadde en meget bra artikkel i siste nummer av Kondis. Tittelen var: Toppidrett og breddeidrett - to adskilte verdener?

"Du skal ikke stå så mange minuttene i Maridalen en ettermiddag, eller i området til et obskurt landeveisritt i en bygd en søndag morgen , for å beskue ren, skjær idrettsglede. "

"Samtidig, hvis du klikker deg inn på sportsnyheter, vil du sannsynligvis drukne i artikler om dopingavsløringer, juks og korrupsjon i toppidretten".
 

 



Det vil komme flere avsløringe fremover, som det som har kommet frem om Norway House i Sotsji i VG. Det vi ser hele veien er at toppidretten driver med ting som ikke tåler dagens lys. IOC, fotballforbundet , håndball-VM, friidretten og sykkel er idretter hvor en blir kvalmere og kvalmere jo mer som blir avslørt. Metodene som ble brukt for å melke inn penger fra mosjonsløpene til Norges Friidrettsforbundet inngår i bildet av at toppidretten står langt unna breddeidretten.

Se Lisenssaken.

Toppidrettens organisasjoner er iferd med å bli like kvalmende som mye av det som skjer innenfor politikken. Mange folk har poiltikerforakt og det kan fort utvikle seg en lik forakt for alt som har med toppidrettens organisasjoner å gjøre.

Hemligholdelsen av hva skattepenger brukes til i toppidretten må det bli definitivt slutt med. Vi må få se alt hva det brukes av penger til toppidretten.

Kondis er organisasjonen som yter service for de som driver med mosjonsidrett. Det er organisasjoner som oss og selvfølgelig alle idrettsklubber som driver på idiell basis, som burde fått mesteparten av den økonomiske støtten fra staten.