Det er mange fine stier å sykle på i Østerdalen og stisykling er en aktivitet som har opplevd sterk vekst de siste ti til femten årene. Stadig bedre, mer robuste og mer spesialiserte terrengsykler som egner seg godt til sykling på sti og grovere terreng har gjort terskelen lavere for mange som drømmer om å ferdes i skogen på sykkel. TransØsterdalen er selvfølgelig ikke bare sti, men en god miks av alt, fremholder rittleder Per Inge Sagmoen.

Arrangørene av 3-dagers sykkelrittet i Østerdalen har siden oppstarten i 2012 fokusert på mestring og opplevelser. Intensjonen med TransØsterdalen har i alle år vært å ha et tydelig fokus på naturopplevelser og tekniske utfordringer, i større grad enn det å sykle raskest fra Tynset til Koppang. Sagmoen mener en av suksessfaktorene til TØ, har nettop vært å tone ned det sterke konkurransefokuset som terrengsykkelidretten har fått. Prestasjonen i seg sjøl for mange er å fullføre tre dager med sykling i variert og flott natur. Rittlederen håper i år å få en enda bedre ramme rundt arrangementet også i de timene man ikke sykler.

Responsen på TransØsterdalen 2017 er over arrangørenes forventning så tidlig på vinteren. Flere har allerede meldt seg på, de fleste i 2-mannslag. Antall besøkende på rittets Facebookside  etter at  påmeldingen åpnet 20. januar, tyder også bra for den sjette utgaven.
 

Anne_Coucheroun_lordag.jpg
Andrea Coucheron, Bærum OCK får påfyll på fjorårets andreetappe. (Arrangørfoto)

TransØsterdalens nettsider
TransØsterdalen på Facebook
Samleside for TransØsterdalen