Trolljegerprøven er ikke det løpet med flest eller mest teknisk krevende hindrene. Daglig leder for Trolljegerprøven, Paal Refsland, ønsker ikke å ta bort mestringsopplevelsen til deltakerne som deltar. Her skal alle gjennomføre, med mindre det er snakk om skader.

bærehinder Fotograf Nanco F.jpg
Nytt bærehinder dette året. Stavanger Fotoklubb. Fotograf Nanco F.S. Hoogstad

Uansett mange hinder eller ikke, er det ingen som slår terrenget som løpet går i. Her snakker vi terrengløp på sitt beste!


svømming Fotograf Ørjan Dalseth.jpg

Stavanger Fotoklubb Fotograf Ørjan Dalseth

Løypen dette året var på 9 km, både lengre og tyngre enn i fjor.Arrangøren kan det å lage en blodtung løype; her løpes det ikke på stier, her er det rå natur som gjelder.Det gjaldt å holde hodet kaldt og håpe på det beste om man var villig til å la beina gå fort i det tidvis høye gresset som skjulte litt av hvert.

vannløping 2 Fotograf Ørjan Dalseth.jpg

Stavanger Fotoklubb Fotograf Ørjan Dalseth

Gjennom sørpe og gjørme, opp i tau, over dekk, og i vann bar det gjennom løypen. Her var det ikke snakk om å slappe av; utallige motbakker, og for å ikke glemme "Mortenbakken"! Her skulle en opp og ned både med dekk og uten. En skikkelig syrefest!

mortenbakken Fotograf Rune Helliesen.jpg
Stavanger Fotoklubb Fotograf Rune Helliesen 

Dette året var det nye hinder på plass i løypen, for eksempel. ringer som var plassert midt i skogen, et dekkhinder som ikke var lett å komme seg over, egenkomponert dragons`s back på slutten (skulle klatre opp på kontainer og hoppe til neste) og en skrå klatrevegg.

Stavanger fotoklubb klatrevegg_316x480.png

Nytt hinder i målområdet. Stavanger Fotoklubb

Desverre så var det litt feilløping, de som løp ut først ble anvist feil av hindervaktene, men dette ble fort ordnet opp i. Snakket rundt i målområdet var at deltakerne var så opptatt av å se hvor de satte føttene sine at de ikke så merkebåndene, andre rapporterte om ingen problem med merkningen. Hovedproblemmet er nok at merkebåndene var svarte og hvite, en farge som ikke er så lett å se blandt alt de grønne, en anbefaling er merkebånd med enn annen farge til neste år, eller som The Beast som hadde same problem, henge opp vester med sterk farge i løypen. På denne måten hjelpe deltakerne å følge riktig spor.

Hindervaktene – stort sett flinke og motiverende,  men litt rot ved ringhinderet.

dra dekk. Fotograf Rune Helliesen.jpg

Stavanger Fotoklubb Fotograf Rune Helliesen

En kunne høre publikum heie høyt når deltakerne kom inn i målområdet, her gjald det å ha nok krefter til å komme seg over de siste hindrene før den beryktede Trollveggen sto igjen som sist.De som også deltok på Trolljeger Junior forrige helg, merket fort at veggen var blitt betraklig høyere!

trollvegen Fotograf Valentina Vo.jpg

Stavanger Fotoklubb Fotograf Valentina Vo

På løpsdagen var det diverse stands som solgte både mat og drikke, samt klær og sko. Det var aktiviteter for store og små. I målområdet og deler av løypen var svært publikumsvennlig, en skikkelig fest for hele familien.

kontainer Fotograf Valentina Vo.jpg

Stavanger Fotoklubb Fotograf Valentina Vo

Informasjonen i forkant av løpet var veldig god.Det var mulighet å hente startnummer i forveien.Sammen med startnummeret fulgte det med et lite informasjonsskriv. Er en førstegangsløper er slik informasjon gull verdt!

Starten var også forandret dette året, og her kunne arrangøren hatt flere i hvert heat, da løypen var laget slik at en først løp en litt oppover i skogen, før deltakerne løp ett godt stykke på togskinner før de ble ført ut og opp i skogen, her ble heatet fort delt opp, og det ble ikke kø i løypen.

Trolljegerprøven har vert og er fortsatt dominert av de som løper på lag, men med flere som løper som enstøing, 91 stk menn og 37 stk damer dette året,  er det på tide og få orden på menn og dame heat, på den måten vil det bli enda større konkuranse i løypen, og ikke minst første mann og dame i mål er vinneren. Tidtakningssystemet til arrangøren har ikke endelige resultater klare før innen tre dager, det er frustrerende for deltakerne å ikke ha mulighet til å sjekke tiden sin etter målgang.

Dette året var det stor konkurranse blandt mennene, det er mange nye navn på resultatlisten, mange gode løpere som har begynt med hinderløp.
Øystein Høines Larsen gjør det godt på alle løp han stiller opp i, men må se seg slått av en fersking i hindersporten, Trond Kenneth Kindervåg.

På damesiden var ikke konkurransen like stor, fjorårets vinner Marie Kloster ble slått med ikke mange sekunder av Hilde Skretting, to gode damer i terrenget, disse to burde absolutt startet i same heat.

Resultater

Menn:                                                                   Damer
1 plass Trond Kenneth Kindervåg 1:05:44        1 plass Hilde Skretting 1:19:41
2 plass Øystein Høines Larsen 1:07:12             2 plass Marie Kloster 1:20:17
3 plass Jan Erik Wergeland 1:09:22                  3 plass Tina Husebø 1:28:56Fotograf Nanco F.S. Hoogstad.jpg

Fin utsikt, usikker om noen andre enn fotografen fikk det med seg.. Stavanger Fotoklubb Fotograf Nanco F.S. Hoogstad

Nærmere ett Spartan Race løp i Norge skal du lete lenge etter. Takk til gjengen bak Trolljegerprøven,ett veldig bra organisert løp med en veldig tung løype, akkurat slik vi liker det!
Det er bare å sikre seg billetter til neste år, for dette løpet blir utsolgt fort!

 

fotograf Rune Helliesen.jpg


Stavanger Fotoklubb Fotograf Rune Helliesen