Det som i fjor var tenkt som et engangsstevne for å hylle Trond Mohn på hans 75-årsdag arrangeres også i år etter mange ønsker om igjen å få oppleve et stort internasjonalt friidrettsstevne i Bergen.

I fjor var timingen usedvanlig god for arrangørene av Trond Mohn Games: etter EM i friidrett med mange glimrende norske prestasjoner var det stor fokus på både de norske stjernene og friidretten, og det ble et jubelstevne på Fana Stadion med over 4500 tilskuere.

Også i år har arrangørene klart å sette sammen mange godbiter, ikke minst blir det spennende å få oppleve sesongdebuten til alle brødrene Ingebrigtsen. I følge pappa Ingebrigtsen har sesongoppkjøringen gått akkurat som planlagt for at sønnene hans kan ta nye steg fremover.  Så bra at han får litt frysningen nedover ryggen. Og vi vet at treningsopplegget til Gjert Ingebrigtsen pleier å gi gode resultater.

I fjorårets Trond Mohn Games  løp Henrik Ingebrigtsen en 3000-meter som bare var 2 sekunder bak den norske rekorden, og han lovet da publikum å komme tilbake for å ta denne rekorden.

Av lengre løpsøvelser blir det 800m menn, 1500m kvinner, 1500m menn og 3000m menn til slutt. På alle øvelsene blir det sterke internasjonale navn sammen med de beste norske utøverne. På 800m stiller brødrene Roth og Markus Einan, på 1500m kvinner har vi vårt sterkeste kort i Karoline Bjerkeli Grøvdal sammen med Sigrid Jervell Våg, Malin Edland, Maria Sagnes Wågan, Pernilla Eugenie Epland og Kristine Lande Dommersnes. På 1500m menn har vi i tillegg til Jakob Ingebrigtsen også Ferdinand Kvan Edman, Jacob Boutera, Mats Hauge og Andreas Vangsnes.

Det er ennå ikke helt klart hvilke øvelser Ingebrigtsen-brødrene stiller i, men alle er ført opp på 3000 meter. Her stiller i hvert fall Marius Vedvik, Per Svela, Tom Erling Kårbø, Lars Lunde, Erik Udø Pedersen og Håkon Stavik. De får sterk konkurranse av blant andre et par afrikanske løpere, Hillary Cheruiyot Ngetich og Abe Gashahun.

I 3000 meter kappgang stiller Håvard Haukenes som i fjor tok en 4. plass i EM.

Hedda Hynne løper 600 meter sammen med blant andre Amalie Sæten, Eilin Brenne, Marie Skjæggestad og Vår Åsheim.

Se programmet for alt om årets Trond Mohn Games

3J6A2066.jpg
I fjor var Karsten Warholm en av stjernene på Trond Mohn Games, til glede for mange unge fans. Karsten kommer ikke i år, men mange andre av de store friidrettsstjernene er på plass.

_DSC5529.jpg
Det var stor medireinteresse rundt team ingebrigtsen i fjor, og det vil sikkert ikke være mindre interesse i år når brødrene sesongdebuterer på Fana Stadion.