Ukas økt er et samarbeidsprosjekt mellom Løpetrening og Kondis. I videoen nedenfor presenterer løpetrener Andreas Gossner i Løpetrening hvordan du kan gjennomføre en god intervalløkt som skal hjelpe deg å nå målet om å løpe halvmaraton på under to timer. 

Beskrivelse av intervalløkta

Treningsøkta har en varighet på 70-80 minutter og er ganske krevende. Her får du forbedret dine evner til å holde et forholdsvis høyt tempo over tid. 

Økta består av fire intervaller hver på åtte minutters varighet der det siste intervallet skal være det raskeste. 

​Start med 15 minutters rolig jogg slik at kroppen blir god og varm. Deretter fortsetter du med fra fire til fem stigningsløp.

– Det å gjennomføre noen stigningsløp sender en beskjed til beina om at de skal forberede seg på at det nå kommer en tempoøkt, forklarer Andreas.

Deretter skal du gjennomføre fire progressive langintervaller som hver seg har en varighet på åtte minutter. Det skal gå litt fortere for hvert intervall. Det siste intervallet skal altså være det raskeste intervallet.

– Pass likevel på at du skal ha litt krefter igjen når du er ferdig med intervallene. Du skal altså ikke opp i max-puls på denne økta, sier Andreas og viser til en video om hvordan en kan styre treningen etter puls

Etter at du har gjennomført de fire intervallene, legger du inn 10 minutters helt rolig ned-jogging.

Progressive langintervaller i halvmaratontreningen oppsummert:

Fire progressive langintervaller på åtte minutter hver med tre minutters pause mellom hvert intervall. Det første intervallet skal gå i ca 6.00 min/km - mens det siste skal gå i ca 5.30 min/km. 

Medlemsrabatt:

Medlemmer i Kondis får 15 % rabatt på treningsprogram hos Løpetrening. Fram til 15. juni har vi en kampanje som gir Kondismedlemmer 20 % rabatt. Er du ikke medlem kan du melde deg inn her.

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957