- Forberedelsene til turen tok et halvår, selve løpinga to måneder, men å få perspektiv, komme heim og bearbeide det hele har tatt så mye lengre tid, forteller Kristina Paltén til marathon.se i et intervju i forbindelse med lanseringa av boka. 

Kristina Paltén hadde stor erfaring som ultraløper før hun begav seg ut på den lange reisa gjennom Iran. Hun hadde året i forveien satt verdensrekord i 48-timersløp på tredemølle. Hun har også konkurrert i Norge og fullført Rallarvegsløpet og blitt nummer tre i Bislett 24-timers

Underveis blogga hun om opplevelsene i Iran, men hun sier at boka er ganske forskjellig fra bloggen. 

- Mens jeg var i Iran, forstod jeg ikke at jeg sensurerte meg selv. Det begynte å gå opp for meg først etter at jeg hadde vært heime i noen måneder, sier hun til marathon.se.

- Vi lever i et fritt land, men tenk på alle mennesker som lever under strenge politiske og religiøse doktriner. Jeg undres på hvor mye det påvirker deres tanker og syn på omverden. 

Boka finnes både i elektronisk utgave og som papir- og lydbok. Den siste har Kristina lest inn sjøl. Har du ikke sikra deg påskelitteraturen ennå, så kan "Den rädda löparen" være et alternativ. 

Omslag_Den_redda_loparen.jpg
Slik ser forsida på den nye boka til Kristina Paltén ut. 

Kristina_Palten_48timersrekord_cropped_676x538
Slik så Kristina Paltén ut etter at hun hadde satt verdensrekord på 48-timersløping på tredemølle - med 322,93 km. (Foto: Actic Kista)