Blant vinnerne finner vi mange skiløpere fra vårt distrikt. Vi som arrangerer dette løpet syns det er stas at profilerte idrettsfolk kommer til Steigen for å løpe sammen med dem som ikke driver med idrett på tilsvarende nivå.

Ingvild Lars Mikalesen satte løyperekord i årets Skarbotn Opp

Damerekorden fra 2015 (25.44) ble knust av Ingvild Larsen Mikaelsen fra Byåsen IL som kom i mål på 25.04. Ingvild er skiløper og går på Langrennslinja på Heimdal VGS.  Hun sprang i jenteklassen. Ingvild sier hun syns løypa var noe bratt, men kommer gjerne tilbake! Videre i jenteklassen gikk 2.plassen til Marie Risvoll Amundsen fra Fauske IL på 31.00, 3.plassen gikk til Inger Hilling fra Sagfjord IL på 34.04.

I herreklassen hadde vi knallhard duell oppover lia av to skiløpere fra Innstranda IL: Ask Godal og Jørgen Jakola. Jakola deltok i år for 5.gang- det betyr at han har sprunget alle løpene vi har arrangert! Godal, som i dag var den sterkeste, sprang løpet for første gang og kom i mål på 22.51. Jakola endte på 23.14. Tredjeplassen ble tatt av Yosif Abdallah Targan på 24.47.

I gutteklassen vant Ludvik Almli-Solheim fra Steigen på 25.11. 2.plassen her gikk til Aksel Bay Larsen på 25.17 og 3.plass til Isac Lieng på 26.04.

Vinneren av dameklassen ble Ingrid Mathisen fra Fauske IL Ski. Mathisen sprang løpet for 2.gang og endte på 27.22. 2.plassen i denne klassen tok Lisbeth Pedersen fra Nordfold IF/Tjalve IL (27.48), mens Cecilie Amundsen tok 3.plass på 28.22. Amundsen representerer Fauske IL.

2/3 av h​errepallen kunne vise frem sine godt trimmede kropper og gode pengepremier.

Dameklassen med velkjente Lisbeth Pedersen fra Nordfold IF/Tjalve helt til venstre på andreplass

Jentepallen med vinneren av løpet i midten.