Hardhaus 28.-30. juli er ei løpshelg der første løp er Riasten rundt, ca 15 km forholdsvis flatt og lett. Dag to er løpet på 16 km med start og mål på 760 moh mens løypa går opp til Kjøliskarven på 1288 moh. og tilbake. Det siste løpet er en jaktstart basert på de to foregående løpene med ei løype på 23 km. Den som klarer de 54 kilometerne innen en tid basert på de tre beste tidene i klassen, får Hardhausmerket og kan kalle seg en ekte hardhaus.

Etter tre dagers konkurranse var det arrangørklubbens Vegard Sivertsgård og Ingeborg Nordaune som sto som vinnere. Vegard vant alle tre dager mens Ingeborg hadde to seire og en annenplass.

Vegard_Sivertsgård (640x497).jpgVegard Sivertsgård vant alle tre dager og selvsagt også sammenlagt. (Arrangørfoto)

Ingeborg_Nordaune2 (640x529).jpgIngeborg Nordaune med tomler opp etter å ha vunnet Hardhaus sammenlagt. (Arrangørfoto)

Arrangør var FYK/Graftås samfunnshus var meget godt fornøyd etter arrangementet. Dette var den første Hardhaus-helga noensinne. Deltakelsen, der 140 løpere stilte på minst ett løp, og tilbakemeldingene etter det første året er at dette arrangementet er kommet for å bli.

HARDHAUS: 13 år gamle Niklas Sivertsgård lå an til en pallplass i juniorklassen da han snublet, falt og brakk håndleddet seks kilometer før mål. Men inn kom han – til stående applaus fra publikum. (Arrangørfoto)

JAKTSTART: 54 år gamle Jan Nyrønning vant NM helmaraton i 1989 og har trent spesielt inn mot Hardhaushelga. Magnus Moholt, med sprintbronse fra U23-VM i langrenn, startet sekundet bak. Dette kappløpet gikk veteranen seirende ut av.  (Arrangørfoto)

LIKE BLID: Maria Holm Foosnæs, Steinkjer og Anette Andrea Kastnes Team 3T Trondheim, har det vondt etter vel gjennomført Hardhaus 2017, men kommer tilbake neste år. (Arrangørfoto)