Hvem, hva, hvor

3. juni, kl. 12:00

Ringeriksgata 35, Hønefoss

5 og 8 km

Aldersgrense 12 år

Påmeldingsfrisk 23. Mai

795,-

Facebook

Hjemmeside og påmelding 

 

Villmann Kids

3 juni, kl. 10:00

1,4 km

4-11 år

150,-

Hjemmeside og påmelding 

 

Les fjorårets etteromtale, "Villmann på Hønefoss ble en folkefest "  for å få en god oversikt over hva Villmann har å tilby og handler om. Eventuelle endringer kan du lese om videre i artikkelen. Og du kan lese om fjorårets vinnere og deres omtale av løpet. 

 

Kids

Også Villmann utvider i år med et eget barneløp. Et løp som har fult fokus på barna, frem til hovedløpet arrangeres to timer senere. Foreldre eller andre voksenpersoner kan selvsagt være med barna, uten tillegg i prisen. Det er anbefalt at barn under 8 år har følge av en voksen. Ellers er trygghet og sikkerhet 100% på Villmann Kids. Og det er selvsagt en medalje til alle barna i mål!

 

2017

Villmann har bygget flere og nye hindre til stor glede for årets deltakere. Ellers ser det ut til at det ikke blir to runder på den lengste distansen, men 8 km med mye spennende i møte. Det er snakk om 43 hindre for dem og 30 hindre for de som velger å løpe 5 km. Ellers ser det ut til at de gjentar suksessen fra i fjor, men hamburger i mål, medalje til alle, god stemning, røyk, og gjennomførbare hindre i ekte Villmannstil

 

JONATHAN ESPEGARD

Selv om Villmann ikke hadde mannlige eliteutøvere med på sitt debutløp, betyr ikke det at det ikke var høyt nivå blant de beste mannlige deltakerne. Jonathan som vant fjorårets løp debuterte selv som hinderløputøver høsten før, under Toughest 2015. Der kom han på 59 plass, av ca 3000 deltakere! Han slo både Karin Karlsson (som kom på 3. plass) og Henriette Albon, som Sverige og Norges beste kvinnelige hinderløpere! Men det som virkelig overrasker, er at Jonathan ikke trener for å bli en bedre hinderløper, eller noe annet for den saks skyld. Han deltok bare for moro skyld.

 

Villmann2017_pre_Jonathanoppfravann.jpg

Jonathan på vei opp fra et forfriskende vannhinder (Foto: Jonathan Espegard)

 

Villmann 2016

Jonathan likte svært godt Villmann! Han likte det faktisk bedre enn Toughest! Det sier ganske mye. Han likte godt det intime preget, at det ikke var for stort eller kommersielt, samtidig som de hadde mange, varierte og gode hindre. Han likte også godt variasjonen i terrenget, langs vannet, på idrettsbane, gjennom byen, i terreng og i vannet.

Hindrene Jonathan gledet seg mest over var det Amerikanske fotballaget og gjørmen man måtte krabbe seg igjennom. Han og kameratene likte hindrene såpass godt at de tok turen innom dem begge etter løpets slutt for å prøver seg igjen og for å ta noen bilder. I år håper han på ennå mer gjørme, - jo mer møkkete man er når man passerer målstreken, jo mer føler man at man har kjempet. - Dette kan vel enhver hinderløper kjenne seg igjen i.

 

Villmann2017_pre_Jonathanmedgjeng.jpg

Den største gleden er å dele opplevelsen med venner (Foto: Jonathan Espegard)

 

Gener?

Jonathan er 28 år og kommer fra Ål i Hallindal. Og han er den fødte hinderløper, hvis du spør undertegnende. For det viser seg at denne mannen ikke har drevet noen form for hinderløptrening, eller drevet annen form for organisert idrett, eller trent jevnlig for å bli raskere eller sterkere. Han går litt på ski på vinteren og jogger litt i ny og ne...(!).

Noen er bare født apekatter, andre ikke, - Jonathan er en av dem. Under Toughest 2015 klarte han alle hindre, uten å ha trent på noen av dem, og uten å ha drevet noen form for styrketrening. Nå skal det sies at han lekte mye i sin barndom, laget egne hinderbaner med venner, klatret og svingte seg rundt. Kanskje dette har vært med på å lage et slags grunnlag(?) Jonathan er utstyrt med noen gener enhver hinderløper misunner ham. For de fleste hinderløpere, uansett nivå, trener time ut og time inn for å klare å løpe fort nok, løfte sin egen kroppsvekt, klare å klamre seg til ringer, peg-board og andre grepshindre, og løfte og bære tungt. Likevel klarer de ikke komme i nærheten av det nivået Jonathan er på.

Jonathan har dessverre ingen planer om å satse på hinderløp, selv om vi her ser en mann som kan nå høyt, hvis han satser. Han syntes hinderløp er gøy, men i en hektisk hverdag som snekker i tillegg til hans engasjement for en kristen aktivitetsgruppe, velger han å la hinderløpsporten forbli en hobby. For Jonathan handler det hele om lek og samhold. Han ville aldri deltatt på et slikt løp alene, da han elsker å dele slike opplevelser med venner, i tillegg til at han har et høyt konkurranseinstinkt. For denne gjengen løper ikke sammen, - de konkurrerer. Under Villmann hadde han lenge følge av en av sine kamerater, noe som gjorde at han gav det lille ekstra. Det hender også at de også deltar på andre løp, som motbakkeløp.

Det blir spennende å se hva Jonathan får til under Villmann i år. For ja, han kommer tilbake! Men, kommer det noen fra eliten, eller andre som er på hans nivå? Han kan si seg enig i at det er ekstra gøy hvis det er noen han kan bryne seg på. Det gjenstår å se.

Vi ønsker ham i hvert fall lykke til under årets Villmann!

 

Villmann2017_pre_Jonathan_pulje.jpg

Klare før start! (Foto: Jonathan Espegard)

 

HEGE JEANETTE HENRIKSEN

Villmann

De fleste hinderløpvennene til Hege skulle løpe Tough Viking denne helgen, men fordi hun ikke liker, og er sterkt motstander av strømhinder, valgte hun å la det være. I stedet valgte Hege å teste ut et splitter nytt løp, Villmann. Dette angret hun ikke på!

 

Villmann2017_pre_profilHege.jpg

(Foto: Line Hofoss Holm)

 

Hege hadde ikke noen høye forventninger til Villmann, fordi det allerede var en annen hinderløparrangør i Hønefoss som hun kjente godt til, og som hun antok ville stjele all oppmerksomhet. Men der tok hun feil. Bootcamp Hønefoss var ikke en konkurrent som stjal all oppmerksomhet, - Villmann og Bootcamp Hønefoss er samarbeidspartnere! I tillegg er Stadion Treningssenter, Villmann sin arrangør, svært gode på å drifte og markedsføre større arrangementer. Hege ble svært overrasket over hvor velorganisert løpet var, alle hindrene og arrangementet i sin helhet. Etter Heges smak var det ikke for folkelig, samtidig som det utfordrer eliten. De fleste hindrene var mulig å forsere for de fleste, bortsett fra monkeybaren som hadde tykke jernrør. En utfordring hun likte godt. Hege likte også godt området der løpet ble arrangert, idrettsbanen, løypa, vannhindrene, og småbyidyllen som strålte denne sommerdagen.

God stemning er viktig når man skal delta i hinderløp! Dette er Hege helt enig i, og syntes Villmann lyktes svært godt på det området. I startområdet stod det en scene der flere fra Stadion Treningssenter gav sitt for å motivere og gire opp deltakerne før start. Det ble også spilt energisk musikk, og det ble avfyrt fargerik røyk, som nå har blitt Villmann signatur.

Hege erfarte også en veldig fin ting som hun ikke har opplevd i andre løp. Man fikk utdelt drikkevann like etter et gjørmehinder. Folk flest tenker det var for å slukke tørsten, men det var for å skylle munnen, for de som trengte det. For er det en ting hinderløpere ikke tenker på i løp, så er det bakterier. De er for opptatt av å komme seg fortest mulig i mål, og glemmer farene ved å få i seg gjørme eller annet grisete vann, som man ofte møter på i slike løp.

Det eneste Hege har å utsette på, var målgang. Arrangørene var allerede i gang med å rydde området når hun kom i mål, og det ble ingen premieutdeling til de som løp 10 km. Men slik det ser ut nå, blir det andre boller i år. Ingenting er bedre enn det.

 

Villmann2017_pre_Hegeklatrer.jpg

Hege liker å trene variert, og gjerne grepsrelatert, for å bli en bedre hindelrøper (Foto: Line Hofoss Holm)

 

2017

I år blir det dessverre ikke Villmann på Hege, men det av en god grunn. Det er EM samme helg, og hun skal delta! Hun deltok også i EM i fjor, der hun var ett grep (bokstavelig talt) ifra å stå på pallen i sin aldersgruppe. Hun gråt når hun så pallen stå der tom. Det var ingen i hennes aldersgruppe som klarte alle hindrene, og derfor ekstra surt når hun var så nær ved å fullføre. I år skal ikke dette gjenta seg!

Det blir også flere løp på Hege gjennom året, men det gjeveste og viktigste løpet blir VM i Canada. Det blir 3. året på rad Hege deltar!

 

Livsstilendring  

Det er helt fantastisk hvor langt Hege har klart å komme i hinderløpesporten. Bare for noen få år siden veide hun over 100 kg. Dette skjedde i forbindelse med langvarig sykdom og et dårlig forhold, så det ble veldig lett å bli stuck i sofaen. Hun valgte bort trening og trøstespiste, noe som er lett å gjøre når livet føles som en motbakke. Men etter at hun ble frisk og ble singel og hadde vært singel en stund, bestemte hun seg for å gjøre noe. Nok var nok! Hun ba sønnen sin om hjelp og begynte å løpe litt sammen med ham. Det startet med en løpetur på 3 km, med 9 stopp! Hege kunne ikke tro det, og bestemte seg for å klare det uten stopp. Og Hege klarte det. Hege fikk en enorm mestringsfølelse og fortsatte å løpe, litt lengre, litt fortere. Over to måneder gikk hun ned hele 25 kilo! ”Bare” ved å løpe. Hun bestemte seg for å løpe hver gang hun var lei seg, i tillegg til alle de gangene lysten til å løpe var der. Da blir det fort mye løping.

Etter at Hege fikk smaken på løping har hun deltatt i utallige løp. For 1,5 år siden løp hun 24 timer på Bislett! Med dette ønsket hun å presse grensene ytterligere. Hun har også deltatt på Norges hinderløpmaraton, Over Stokk og Stein, og deltok på Level-X, et ekstremt 12-timers hinderløp, med full oppakning, krabbing i gjørme midt på natten, uten pauser. Som dere forstår, dette er ei dame som liker ekstreme løp. Og med disse i bagasjen, blir utfordringer i hverdagen svært mye lettere å håndtere.

 

Villmann2017_pre_Hegessmilerivegg.jpg

Ei dame som har kommet ut av sofaen og som opplever en enorm treningsglede (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Treningstips 

Heges tips for å komme i gang med trening er å velge noe som er lystbetont. Det er helt avgjørende. All trening sitter i hodet, ikke i kroppen. Det er derfor viktig å finne egne måter å løse dette på. Finne noe som er gøy! Det kan være hva som helst, prøv gjerne noe nytt, som klatring/buldring, roing eller kampsport. Det er også viktig å ikke bare ha tunge økter, slik at man ønsker og orker å trene mer dagen etter. Alt for mange starter for hardt, og blir så slitne at de ikke orker tanken på en ny økt. Man mister motet og faller lett tilbake i gamle og dårlig vaner.  ​

 

Villmann2017_pre_Hegeklatrer2.jpg

Ellers er Hege utdannet hinderløpinstruktør fra Sverige, så nå venter hun bare på at det vil bli åpnet en hinderløparena i Oslo. I påvente av dette hender det at hun har treninger på eksempelvis Bootcamp Hønefoss (tidligere Helgelandsmoen militære treningsleir). Nylig hadde hun en treningsøkt med et håndballag som hadde stort utbytte av denne form for trening, med fokus på samarbeid gjennom hindrene. Laget ble delt i to lag, som deretter måtte hjelpe hverandre gjennom hele løypa. Da ble det essensielt å planlegge godt, og utnytte hverandres styrker, og ta hensyn til hverandres svakheter. Det er ingen tvil om at hinderløp som treningsform gir stor utbytte, uansett hvilken sport man bedriver.

 

Vi kan ikke vente på å se hvordan det går under EM og VM! Kanskje du kan lese om det her i Kondis.