Vinnerne

Aller først - gratulerer alle vinnerne av Wox Telemark! Robin Amundsen (Team 2XU) og Janne Karslen! 

Menn:

1. Robin Amundsen 54:42

2. Kim Bråthen 56:03

3. Thore Kornmo 59:51

Kvinner:

1. Janne Karlsen 1:09:37

2. June Bagstevold 1:13:53

3. Mathilde Ilebrekke 1:16:35

 

Er du interessert i de andre plasseringene, sjekk ut resultatene på eqtiming

 

Wox_imal.JPG

Beste mann i løypa! Robin Amundsen (Foto: Line Hofoss Holm)

Bilde av Janne, kommer. 

 

Arrangementet

Vi ha lenge vært spent på hvordan Wox Telemark skulle klare å hamle opp med sine konkurrerende hinderløparrangører. Og det var med en enorm lettelse å se hva de har fått til. Det var svært profesjonelt, med en stor, og ikke minst hyggelige stab, - alt fra funksjonærer, arrangører, speaker, vaffelselgere og mottakelsen man fikk i mål! Menneskene rundt et slikt arrangement betyr mye.  

Arrangementet foregikk i Skien Fritidspark, en stor idrettsarena som var som  skapt til å arrangere hinderløp. Det var romslige innendørsfasiliteter som garderober, toaletter og sitteplasser. Men det var utendørs de virkelig fikk utfoldet seg, og fikk samlet alt på ett sted. Der kunne deltakerne registrerte seg, oppbevare bagasjen, kjøpe mat, - treningsklær, - eller Wox sine egne klær. Det var også andre stands på stedet, blant annet Grenland Helsesenter, som svært mange hadde stor glede av. De teipet armer og bein, masserte og presset ut siste rest av ondter, før man skulle gyve løs på løypa.

Start og målområdet var selvfølgelig også plassert midt i arenaen, i tillegg til 8 av hindrene! Et svært publikumsvennlig arrangement, med andre ord. For det er gøy å kunne vise familie og venner hva det er man driver med. Og det er faktisk rågøy å se på! Også for barna er det stas. Men for at barna ikke skulle kjede seg for mye mens mor eller far løp, hadde Wox en oppblåsbar krokodille på arenaen som barna kunne leke inni! Og de hadde en herlig maskot, en kylling som var overalt der han trengtes, om det så var på oppløpssida på vei inn i mål.

 

Wox_kylling.JPG

Energisk kylling til stor glede for store og små, gjennom hele dagen (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Wox_krokodille.JPG

Det gjelder å ta godt hånd om barna også. Denne krokodillen fikk kjørt seg (Foto:Line Hofoss Holm)

 

Wox_arean.JPG

Perfekt arena for hinderløp! Alt samlet på ett sted (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Wox_egenbutikk.JPG

Wox solgte også fine klær og andre egne fine varer til treningsfolket (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Wox_folk.JPG

Rom for alle! (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Wox_TeamOCRN.JPG

Team OCR Norway var selvsagt på plass! Her et lite, - nei, jeg mener stort knippe; Hans Anton Mørk, Petter N Andresen, Mari Weider og Tommy Knudsen (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Start

Også Wox kjører selvsagt en egen pulje med bare eliten! Nå begynner Norge å få såpass mange gode hinderløpere at det er viktig å ta godt hånd om dem. 

 

Wox_elitestart.JPG

Eliten svever rett og slett over asfalten (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Terreng

Du ska lete lenge etter en arrangør som gir deg et like variert, deilig og vakkert terreng, som Wox gav oss på lørdag! Det var slalombakker, grus, trollske vann, gjørme, myr, steiner, ”fjell”, nydelige stier fulle av røtter, og sand! Og da mener jeg SAND. Idet jeg ankom sandtaket ble jeg umiddelbart forelsket! Den utsikten var massiv!

Da vi ankom sto vi allerede på toppen og skulle ned. Langt ned. Det var helt nydelig å løpe i sanden, og man kunne se bitte små mennesker langt der nede, som også løp. Det var en så herlig opplevelse at turen opp gjorde meg ingenting. Det var tungt, men greit. Her gjaldt det å ta det med ro. Det var bare å glemme å løpe, men fokusere på å flytte det ene beinet foran det andre, og glede seg over den opplevelsen man nettopp hadde. Og før man visste ordet av det, var man på toppen, med en herlig opplevelse i bagasjen.

 

Wox_sandtak.jpg

Det herligste underlaget man kan tenke seg, nedover, vel og merke (Foto: Marius Johannessen)

 

Wox_terreng.jpg

I en av de flotte skogene (Foto: Marius Johannessen)


Hindre

Det tok ikke lange tiden før vi ble presentert for de første hindrene. For det første bar det opp en bratt slalombakke, på hele 25% helling. Og ikke nok med det, men midt i bakken måtte vi altså sloss oss gjennom et Amerikansk fotballag. Deretter bar det rett inn i en vannkanon! I en så bratt bakke på 200 meter, hvor man ikke lenger klarer å orientere seg på grunn av alt vannet i luften, var det fort gjort å gå unødvendig nær vannkanonen, med mål om å komme seg raskest mulig videre. Det var kaldt, og en fin dåp på veien videre i løypa.

 

Wox_fotballag.jpg

Det amerikanske fotballagets første møte med deltakere - eliten! (Foto: Marius Johannessen)

 

Wox_vannkanon.jpg

Noen fant en lettere vei, - rundt vannkanonen, fremfor rett på... (Foto: Marius Johannessen)

 

Når man endelig kom seg ut av vannspruten, gikk det like bratt ned igjen, og det var tid for å løpe, nå på en vanlig grusvei. Deretter møtte vi på to tårn av høyballer som skulle klatres over, og litt senere, flere meter med dekk som skulle løpes gjennom.

 

Vannhindere

Ganske raskt møtte vi på ett av flere vannhindere, som for øvrig var godt spredt gjennom løypa. Noen steder skulle vi rett og slett bare svømme over vannet, i vann man normalt aldri ville satt sin fot i. Ett av stedene måtte vi dukke under noen kanner, et annet sted skulle vi balansere over en 25 meter lang line, hvor man heldigvis hadde en line over hodet til å holde seg i. Dette hinderet var for øvrig svært solid, slik at det var mulig for alle å forsere uten å falle uti vannet. Et annet kreativt vannhinder var i en demning der man skulle svømme bort til en murvegg, der det hang tauløkker ned fra gjerdet over. Man kunne sette foten sin inn i løkken og klatre opp. Et tungt hinder, hvor mange hjalp hverandre. Det var også et vannhinder med taunett, hvor man skulle komme seg gjennom vannet, under nettet.

Sikkerheten rundt vannhindrene var svært god! Det var godt bemannet av funksjonærer og redningsmannskap. De var alle flinke til å kommunisere tydelig om hinderet, og motivere underveis. Ingen tvil om at de var på jobb.

 

Wox_grisetevann.jpg

Greit med klær og sko i dette vannet (Foto: Marius Johannessen)

 

Wox_line.jpg

Linen. Utsikten var fabelaktig den andre veien også (Foto: Marius Johannessen)

 

Wox_lokke.jpg

Et nytt og svært bra og krevende hinder! (Foto: Marius Johannessen)

 

Wox_drikkevann.jpg

Ikke et hinder, men vann! Blide funksjonærer tilbød både vann og saft, til stor glede for de som tok seg tid til å fylle opp lagrene (Foto: Marius Johannessen)

 

Wox_nettingovervann.jpg

Man måtte ha tunga rett i munnen for å ikke snuble i det ulendte terrenget under (Foto: Marius Johannessen)

 

Innimellom de ulike vannhindrene, møtte vi på følgende hindre:

  • Krabbing under nett, gjennom gjørme.
  • ”Stige”. Spikret opp planker mellom to trær som man klatret over.
  • Spindelvev
  • Tømmerstokkbæring, 100 meter

 

Wox_spindelvev.jpg

Spiderweb (Foto: Marius Johannessen)


13 hindre, den siste kilometeren!

Lenge ventet vi spent på det mest kreative og kanskje mest smertefulle hinderet; paintball! Det kom ikke før etter 9 km. De vet å holde på spenningen! Noen var urolige for mulige skader, men vi fikk alle utlevert masker for å beskytte ansiktet. Og ja, – vi ble nok truffet alle mann, og det gjorde vondt. Samtidig var det et skikkelig adrenalinrush, og pulsen nådde absolutt sin peak!

 

Wox_paintball.jpg

Her burde de nesten satt opp en fartsmåler! Tror de fleste nådde sin rekord på 100 meter, selv etter 9 km (Foto: Marius Johannessen)

 

Noen få meter ett kom et hinder som nesten var mer smertefullt enn paintball, uten at det var meningen. Det var tre containere man skulle gjennom, altså; opp, over, nedi, over og ut. Kanten på disse containerne var så skarpe og vonde, at det rett og slett var svært ubehagelig å komme seg over dem. Noe jeg er ganske sikkert på at ikke var hensikten til arrangøren, men også vanskelig å forutse. Oppi containerne var det forøvrig snø! Det sto ikke på kreativiteten der heller.  

Helt til slutt, før vi alle skulle gyve løs på hindrene på arenaen, måtte vi gjennom tire-birth, også kalt trang fødsel. Ikke èn, men to! Et rart hinder som stadig flere arrangører benytter. For dere som ikke kjenner til det, vil dere bli litt klokere av bildet under.  

 

Wox_trangfodsel.jpg

Trangt, ja (Foto: Marius Johannessen)


Så endelig bar det inn på arenaen. Aller først kom et strømhinder. Et hinder jeg personlig ikke er så glad i. Men når man kan sikre seg å ikke få strøm, gir det bare en fin begrensning. Det var laget som et krabbehinder, men fordi det lå i en nedoverbakke, kunne man bare skli seg igjennom, eller rulle. Og det var selvfølgelig noen som ikke klarte å la være å sjekke om det faktisk var strøm i det. De fikk seg en karamell, for å så si det pent.

 

Wox_strom.jpg

Ja, det var strøm i nettet (Foto: Marius Johannessen)


Like etter kom et over/under hinder, deretter den berømte monkeybaren. Den var 12 meter lang, og godt tilpasset alle som kan dette hinderet fra før. Det var plass til flere i bredden, men mange var svært slitne og endte med å stå i hockey i 50 sekunder, som straff for å ikke fullføre.

 

Wox_Robinoverunder.JPG

Robin klatrer over og under (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Wox_monkey3plasselite.JPG

3. plass, elite menn. (Foto: Line Hofoss Holm)


Så kom det massive vegger. Først to høye skråvegger, deretter en vanlig høy vegg, og til slutt en rampe for de aller beste! De fleste hjalp hverandre over de tre første veggene, og mange valgte burpeestraffen for å slippe. Rampen var det de færreste som klarte. Her fikk de virkelig skilt mellom de aller beste utøverne. Selv de beste var for slitne til å klare den utfordringen. Så helt til slutt gjaldt det å komme seg raskest mulig over en rekke med store puter, samle siste rest av krefter, og spurte inn i mål! Der ble vi godt mottatt og fikk utdelt en ny og fin medalje, som vil gjøre seg godt i samlingen!

 

Wox_VegghjelpMari.JPG

Mari hjelper Petter over veggen. Her er Mari på vei først inn i mål av elitedamene. (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Wox_rampe.JPG

Heftig rampe de færreste klarte (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Wox_puterandreplasselite.JPG

Siste hinder, - mengder med puter man skulle prøve å løpe over. Her, 2. plass elite menn, få meter før mål (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Wox_Martinmal.JPG

Mål! Martin Weider gav alt, og mer til. (Foto: Line Hofoss Holm)


Resultater

Når det kommer til tidtakningen, fungerte den dessverre ikke optimalt. Eqtiming hadde ikke en tidtakermatte i startområdet, noe som gjør det mulig å jukse, ved å starte i en tidligere pulje enn man er ført opp i. Det er også fort gjort å bytte pulje, fordi man vil løpe med venner, eller av andre grunner. Resultatene blir derfor ugyldig. Håper Eqtiming lærere av dette, og forbedrer tidtakningsrutinene til fremtidige arrangement. 

 

God stemning

At det var god stemning, er det ingen tvil om. Men at vi skulle bli underholdt ute i løypa, regnet de færreste med. Men når vi nærmet oss paintballen, møtte vi alle på en herlig fyr som spilte afrikanske trommer for oss! Wox hadde også sørget for DJ som spilte herlig drivende musikk på arenaen, og alle deltakerne fikk en fin start av Speakeren! Sola delte også dagen med oss, til stor glede for alle.

 

Wox_Larsogspeaker.JPG

En av de flotte arrangørene, Lars Severinsen og "The Speaker". 


Debutanter

Det var ikke bare Wox som debuterte denne dagen. Det var også mange deltakere som gjennomførte sitt første OCR-løp! Gratulerer til dere alle sammen! Gøy å se så mange lykkelige fjes etter et slik arrangement.

Det merkes godt i hinderløpmiljøet at vi har fått nye hinderløpere som er sultne på mer. Til dere anbefaler jeg å følge med videre her på Kondis, og sjekk kalenderen for flere norske løp utover sommeren og høsten 2016. Følg også denne herlige sporten på facebook, - på OCR Norway og Team OCR Norway sine sider.

 

Wox_lag.JPG

Disse gutta debuterte som hinderløpere, og ble svært fornøyd med hele opplevelsen! (Foto: Line Hofoss Holm)


Helt til slutt 

Gratulerer Wox Telemark! Vi gleder oss stort til neste år!