Skien Fritidspark var åsted for både voksenløp og barneløp. Fritidsparken er en perfekt plass for hinderløp, med Skien isstadion som hovedarena for både start og målgang. Stadion skaper en ramme som gjør den særdeles publikumsvennlig, med mange av de mest interessante hinderkonstruksjonene, både på og rundt selve hovedareanen.
Rikelig med benke- og bordplasser, samt god tilgang på servering, salgsboder  og garderober gir både publikum og deltagere fin boltreplass og trivsel under hele arrangementet.

På slaget 11 gikk starten for et kvalitativt sterkt felt for menn elite, med kvinner elite jagende fem min etter.

starten edgard larsen.jpg
Fotograf: Edgar Larsen

Norges beste Spartan Race-løper på herresiden, Sebastian Conrad Håkanson og Marie Kloster blant kvinnene, måtte forholde seg til favorittstempelet på forhånd. Begge innfridde forventningne, men ikke uten kamp. Håkanson ble lenge fulgt som en skygge av Jørgen Otto Tresselt, og måtte vente til passering halveis før han klarte å opparbeide en tilsynelatende kontrolert luke. Den siste halvdelen dro han ifra og kunne strekke armene i været som fortjent vinner 2 ½ min foran nærmeste utfordrer, Tresselt. Håkansons sterke løpskapasitet kom her til syne, med bl.a meget gode 2.29 som pers på maraton.

  • Jeg så frem til å hinderdebutere i Norge, etter mange ulike løp i Spania de siste årene. Både nivået på feltet, og kvaliteten på arrangementet var en positiv overraskelse, forteller den hjemvendte fysioterapeuten fra Drammen. For øyeblikket bosatt på Nordmøre.

Blant kvinnene stakk Marie Kloster av med det gjeve seierstrofeet, etter en litt famlende start på puslespillet. Martha Andersen kapret andreplassen på trygg avstand til nr.3.

De raskeste:

1   Sebastian Conrad Håkansson Salomon Norge 1:05:49
2   Jørgen Otto Tresselt Team OCR Norway 1:08:16
3   Robert Stavdal Team Stavdal 1:08:53
         
1   Marie Kloster Team OCR Norway 1:25:44
2   Martha Andersen Kristiansand S 1:31:49
3   Agnethe Reymert Team Støttemedlem 1:34:24


Hvitsteinstjenn Fotograf Bjørn Rud.jpg
Vinneren av Herre Elite Sebastian Conrad Håkansson opp broen ved Hvitsteinstjenn Fotograf Bjørn Rudborg

Det obligatoriske Wox-puslespillet møtte deltagerne kort tid etter startskuddet, og førte raskt til en større spredning av feltet, før de kunne ta fatt på Grenlands skoger. Den flotte løypen gjennom kuperte, velmerkede skogsstier med mange naturlige hinder, blandet med arrangørens konstruerte bære, krype, klatre og svømmeutfordringer ga deltagerne noe å bryne seg på, på veien mot den mer tekniske avslutningen på arenaen mot slutten av det 10km lange løpet.

Over linen Bjørn Rudborg.jpg
Ikke like lett å komme seg over linen. Fotograf: Bjørn Rudborg

Foruten det nevnte Wox-puslespillet ble deltagerne prøvd i et knippe Cross Fit-relaterte utfordringer. En liten WOD sto og ventet etter forsering av det tunge og krevende sandtaket nær Geiteryggen flyplass. For senere å møte en to ganger 40/50 kg slam ball-over-skulder-styrkeprøve, samt sandsekkløft over tre nivå.

Memorytest med følgende siffer og bokstaver ,723H5571E, kan være vanskelig å huske selv med hvilepuls. Og desto vanskeligere etter forsering av den lokale slalåmbakken med vannkanon i fleisen.

De mer tekniske hinderriggene var forseggjorte, trygge og solide. For første gang i Norge kunne WOX skilte med en dobbel Twister, til glede for mange deltagere. Den velkjente Hoisten var høyere enn høyest, og tau med utfordrende strekk, gjorde den nesten umulig å fullføre for mange deltagere, som duknakket måtte gå rett på straff bestående av 30 burpees.


myrå Bjørn Rudborg.jpg
I myren måtte alle deltakerne. Fotograf: Bjørn Rudborg

Et mer artig enn utfordrende innslag, var møtet med en liten hær av Paint Ball-skyttere underveis. Trygt beskyttet av en maske, spurtet deltagerne for livet for å unngå de sviende skuddene.

Rett før mål presset drakamp med tunge Pick Ups det siste ut av slitne kropper.

siste hinderet Edgar Larsen.jpg
Det siste hinderet var ett skikkelig grepshinder. Fotograf: Edgar Larsen

Til og med barneløpet hadde sin egen solide rigg med monkeybars.

Etter responsen fra mange av deltagerne å dømme, kan arrangørene av WOX Telemark slå seg på brystet og være stolt av hva de har fått til på disse fire årene. WOX er kommet for å bli, og seiler opp som et forbilde for mange norske hinderarrangører.
 

trang dødsel Helge Lund.jpg
Trang fødsel hinderet var ikke lett å komme seg ut av. Fotograf Helge Lund

vinnerene Edgar Larsen.jpg
Vinnerene av Elite Herre og Dame med den kuleste vinner hjelmen. Fotograf Edgar Larsen