12.09.15 betyr en gjennomsnittsfart på 4.32 per km eller 13,2 km/t. Den tidligere rekorden tilhørte canadiske Dave Proctor som for et år siden løp på 12.32.26. 

Sin egen utendørsverdensrekord satte Zach Bitter i august i fjor da han løp på 11.19.13. Det gir en snittfart helt nede på 4.13 per km. Da fortsatte Bitter å løpe i 40 minutter til slik at han i samme slengen også sikra seg verdensrekorden på 12-timersløp med 168,66 km. 

Siden de utendørsløpa Zach Bitter hadde tenkt å være med på i vår ble utsatt eller avlyst, bestemte han seg for å teste hvor fort han kunne løpe 100 miles på tredemølle. 

– Tredemølle er noe annerledes, og jeg synes det er er artig å prøve seg på noe som er litt i ytterkanten av komfortsonen, fortalte 34-åringen til Runner's World etter løpet. 

Han la inn noen treningsøkter på mølla på forhånd, og den lengste av disse turene var på 48 kilometer. Han starta løpet om morgenen lørdag 16. mai, og underveis veksla han mellom to møller slik at de ikke skulle gå varm og bryte sammen. 

Sjøl brøt han på ingen måte sammen, men han hadde en downperiode med drøye 20 km igjen. Da la han inn en liten pause og spiste potetgull. Det var det eneste han hadde i seg av fast føde i løpet av de 12 timene. 

– Det er noen ganger underveis hvor du føler deg bra fysisk sett, men mentalt så ønsker du noe veldig å komme deg av denne maskinen. Det er en vakker maskin, men 12 timer er mye uansett hva det er du holder på med, fortalte Bitter til Runner's World.

På spørsmål om hvilke mål han nå har i sikte, antyder at han kan komme til å prøve seg på sette kyst til kyst-rekord tvers over USA til neste år. 

Zach_Bitter_record.jpg
Zach Bitter klarte nok en gang å gjøre det han hadde satt seg fore. (Foto: privat) 
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957