9 etappe ble mye mer spennende enn tenkt. Det vanlige bruddet gikk omtrent fra start og Ignatiev og Barry holdt nesten helt inn...Det manglet fattige 5 km!

Regnet gjorde sitt til at det ble spennende - og de siste 30 km var preget av "hawaii sykling" -  det vil si sykling i rykk og napp. Astana og HTC presset knallhardt i regnet og hovedfeltet delte seg faktisk i 2 pga dette.Vinokourov pisket frem sine og de kjørte knallhardt - og hadde en stakket stund ca halvminuttet på resten av hovedfeltet. I hovedfelt 2 måtte Cadel Evans selv gjøre en ordentlig innsats for å minske tapet. Og etter drepende kjøring klarte de til slutt å ta igjen Astana toget.

De siste km ble en veldig rotete oppvisning hvor de fleste av lagenes typiske spurtere manglet, eller opptrekket manglet! Dermed var det Cadel Evans som dro i gang spurten selv - Vinokourov satt klistret på hjulet hans og så sterk ut.

Tilslutt ble det allikevel HTC og Matthew Goss som tok det lengste strået, foran Pozzato og Farrar.

I regnet ble allikevel snittfarten så høy som 45 km/t!

Carlos Sastre hadde nok engang uflaks og pungterte med 20 km igjen.og tapte nye 2 minutter til de beste. Det er helt tydelig ikke hans Giro i år. Gabriel Rasch kom inn ca. 5.30 etter vinner.

Heimeside :

Goss kan heve armene i visshet om etappeseier. Nærmest ser vi Pozzato (hvitt) og Farrar (orange).

FOTO : arrangør

Og etterpå serverte han champagne til publikum...

FOTO : arrangør