Tromsdalstinden 1238 meter opp ble riktignok bare ca 1000 meter opp.Under Tromsdalstinden opp på søndag var det så kaldt, vind og sne på Tromsdalstinden, så vi måtte flytte mål 2 km nedfor toppen. Løpet ble dermed 8,7km og ikke 10.7 som den skulle vært, sier Nils Isak Hætta i MSM til kondis.no.

Motbakkeløpet søndag samlet 70 deltagere, så det er et stykke igjen før dette når samme status som lørdagens ultraløp. Løpet startet ved Tromsø Camping i Tromsdalen og skulle gått opp til toppen av det mest kjente landemerke i Tromsø, Tromsdalstinden. Nå ble det altså en noe forkortet tur.

Det siste var spesielt synd for trippelvinnerne Hilde Aders og Eirk Haugsnes, som dermed gikk glipp av nye trippelrekorder som de begge lå an til å klare.

Kondis.no:
Se omtale fra fredagens ekstremløp: Haugsnes og Aders vant MSM Ekstremløp i tåke og regn
Se omtale fra lørdagens ultraløp: Haugsnes og Aders vant Tromsø Mountain Ultra 50 km

Tre seire og trippelseier til Hilde Aders
Hilde Aders vant det som var å vinne av konkurranser under Tromsø Mountain Challenge. Hun vant fredagens extremløp, hun vant lørdagens ultraløp, hun vant motbakkeløpet - og dermed selvsagt også TMC-trippelen. I motbakkeløpet vant Aders med en margin på 1:38 til Arja Arnesen og 1:47 til Silje Hansen, og satte med det et flott punktum for en tøff konkurransehelg.

Audun Eirikstad vant motbakkeløpet, Eirik Haugsnes vant trippelen
I herreklassen ble det for tøfft for Haugsnes å vinne den tredje konkurransen på tre dager, men med 6. plass sikret han seg en soleklar seier i trippelen. Motbakkeløpet ble vunnet av Audun Erikstad som slo Maxmillian Bie med 1:05. Bie måtte slite for andsreplassen som han kapret 1 sekund foran Bjørn Thomas Nygaard og 2 sekunder foran Edvin Frost.

Startfeltet drar av gårde på tindløpet, en forkortet men likevel tøff oppgave (foto: MSM)