- Yesss!!! Greide målet om under 1.03 på halvmaraton i Haag i dag. I rute til senere, skriver Sondre Nordstad Moen på sin facebook-side etter dagens løp. Hva han er i rute til, kommer ikke klart fram, men hovedmålet hans for denne sesongen er å løpe maraton i OL i Rio. Ennå er det uvisst om Olympiatoppen vil ta han ut på bakgrunn av maratonløpet i fjor høst på 2.12.54 og den formdokumentasjonen han nå visste - eller om han må løpe en ny maraton til våren. Det skjerpa norske OL-kravet er på 2.12.00.

1.02.45 er 13 sekunder bak persen som Sondre satte i fjor. Foran seg på resultatlista hadde han åtte kenyanere og en nederlender med danske Abdi Ulak Hakin på plassen bak seg. Edwin Kipyego vant på 1.00.27, som må kunne karakteriseres som ei moderat vinnertid i dette løpet.

Asbjørn Ellefsen Persen løp også godt og ble nummer 13 med 1.04.14, noe som er bare 18 sekunder bak persen. Ytterligere fire norske løpere kom seg under 1.10, men EM-kravet på 1.06.00 ble henholdsvis 25 og 50 sekunder for hardt for Jonas Lurås Hammer og Andreas Myhre Sjurseth.

Ann Kristin Mosbron ble beste norske dame etter å ha persa med over 2 minutter og løpt på 1.21.19. Josefin Gärdevåg som lenge bodde i Oslo og løp for Vidar, ble nummer fire med 1.16.43. I kvinneklassen mangla det afrikanske toppløpere, og finske Minna Lamminen vant på 1.14.15.

På 10 km ble Joachim Tranvåg nummer fire med 32.41. Tre norske løp 10 km og 27 fullførte halvmaratonløpet.

Halvmaraton kvinner
1 Minna Lamminen Kotalato 01:14:15