Det norske troppen til årets EM/VM på 100 km, som går i Seregno i Nord-Italia på søndag, reiser fredag morgen.

Bildet til høyre viser Rita Nordsveen i fjorårets VM der hun var beste norske løper. Bildet nedenfor viser John Henry Strupstad i starten, han var beste norske herreløper i fjorårets VM i Winchoten.

Reportasje etter fjorårets EM/VM 100km: 
Fornøyde løpere etter VM 100 km

Per Linds vurdering av troppen til årets VM i Seregno:

STERKT HERRELAG
Vi stiller med et sterkt herrelag, som på en god dag godt kan havne blant de fem-seks beste i lagkonkurransen. Laget har to debutanter på distansen, Jarle Risa og Robert Hansen. Begge er gode for under 7.30, Risa sogar for godt under 7.20, om alt klaffer. De fem øvrige, Gjermund Sørstad, Per Olav Bøyum, John Henry Strupstad, Bjørn Tore K. Taranger og Runar Gilberg, har alle løpt under 7.30.

KUN TRE KVINNER
Uheldigvis har Margrethe Løgavlen fått startforbud av legen pga. magetrøbbel; dermed står kvinnelaget igjen med bare tre deltakere, veteranen Sharon Broadwell, Rita Nordsveen og debutanten Marte B. Pedersen. Dersom alle tre fullfører, kan det bli en bra plassering i lagkonkurransen.

TØFT INDIVIDUELT
Individuelt kan vi nok ikke vente at noen av de norske løperne skal kunne kjempe i toppen.

Ser man på deltakerlisten er det rundt 20 menn som har løpt til dels godt under 7 timer, og på damesiden er nesten like mange med pers under 8 timer. Regjerende Europa- og Verdensmester, Giorgio Calcaterra, er klar forhåndsfavoritt. Men svenske Jonas Buud kan nok by ham kamp til døra, det samme gjelder et par av de amerikanske og japanske deltakerne.

I dameklassen er det ingen som skiller seg klart ut som favoritt, men fra tidligere mesterskap vet vi at både de japanske, russiske og amerikanske løperne er sterke. Vi skal heller ikke se bort fra de franske damene.

Vi ønsker den norske troppen, som ledes av Tommy Kristiansen, lykke til i søndagens løp!

Arrangementets hjemmeside

LIVE dekning fra løpet