Åpningen på 3000 meteren ble meget rolig da bare britiske Stephanie Twell var interessert i å henge med haren. De to passerte 1000 m på 3.01 og 2000 m på 5.55 med hovedfeltet, der Ingvill lå, ca. 5 sekunder bak. På den siste 1000 meteren satte Vivian Cheruiyot opp farten, Stehphanie Twell ble kjørt inn og Ingvill Måkestad hekta av.

Til slutt fikk vi se et forrykende spurtoppgjør mellom kenyanske Vivian Cheruiyot og etiopiske Meseret Defar. Vivian viste imidlertid klasse og holdt unna fra tet. Vinnertida ble 8.46,44 etter en sisterunde på 61 sekunder.

Dermed ble det kenyansk seier på 3000 m, som det ble det på alle mellom- og langdistanseøvelsene. Dominansen var overveldende med sterke vinnertider. På 3000 m for menn måtte Kenenisa Bekele seg seg slått med 10 sekunder av Augustine Choge.

På bloggen sin forteller Ingvill Måkestad Bovim at hun var overraska over at det ikke fungerte bedre:

"Eg løper nok litt dårlig i den rolige farten i starten, og bruker krefter sjølv om det går saaaaakte. Her har langdistanseløperne et klart fortrinn. Og etter ein stor fartsøkning fra 1000-2400 er eg stiv. Rett og slett. Neste gang skal eg gå med haren! Et jevnt løp hadde vært bedre. "

Hun tror også at varmen - det var ca. 35 grader under stevnet - kan ha vært en faktor.

I dag skal Ingvill etter planen løpe Holmenkollstafett for Gular.