RESULTATER PÅ SLUTTEN AV ARTIKKELEN

Nesten dobbelt så mange ble med og løp på tid opp til Kristiansunds høyeste topp på 629 meter. 45 løp i konkurranseklassen mens 11 løp i turklassen på tid og noen i tillegg uten tid.

Ingen var i tvil om at Anders Bugge skulle stikke av i tet, og han gjorde det fra første meter. Han løp jevnt og bra, og var bare 15 sekunder fra å sette løyperekord som Robert Sørlie har.

- Jeg var litt usikker på hvordan jeg lå an og er usikker på om jeg kunne løpt noen sekunder raskere, sier Bugge. Mens bror Johan lader opp til VM neste helg, kunne Anders stikke til fjells og viser at det gror godt i familien Bugge fra Eidsvåg.

Han fikk ingen konkurranse og er godt fornøyd med gjennomføringen.

- Jeg skal delta på motbakkeløpet til Enern i Oppdal neste helg, og så er vel sesongen mest ferdig, sier Bugge som brukte 44.35 på de knapt åtte kilometerne.

Spenning i dameklassen

For den kvinnelige vinneren var det litt mer spenning. Eli Stokke Harstad som kommer fra nabokommunen Gjemnes løper for Tjalve og bor i Oslo.

- Jeg satser mest på 3000 meter, og dette ble en del lenger og annerledes med høyden. Det ble nesten kramper oppover men forsøkte å holde farten jevn for å ikke tape terreng, sier Harstad.

Hun fikk konkurranse fra lokale Marianne S. Gundersen fra arrangørklubben Norodd som lå like bak det meste av løpet.

Kjempefornøyd

- Jeg er kjempefornøyd og det ble langt raskere enn jeg hadde ventet, sier Gundersen.

Halvminuttet bak vinneren var hun langt fra misfornøyd med andreplassen.

For både herre og dameklassen ble det 1500 kroner for vinneren, 1000 kroner for andreplass og 500 kroner for bronse. I tillegg ble det medaljer og annen heder.

Motbakkeløpet hadde også barneløp for noen få og trimklasse. Været var topp med 20 grader og tørre forhold i fjellet denne septemberdagen.

FreikollenOpp-start.jpgHer går starten med Anders Bugge som leder an fra start til mål på toppen av Freikollen.

FreikollenOpp-vinnere.jpgSEIER: Anders Bugge og Eli Stokke Harstad kunne motta medaljer, pokaler og mer for sine seire i motbakkeløpet.

FreikollenOppHarstad.jpgJUBEL: Eli Stokke Harstad kunne juble for seier etter målstreken på Freikollen 629 meter over havet.

FreikollenOpp-tur.jpgEtter tre kilometer starter oppturen i skogen og her er det Fred Ivar Lyngstad foran løpsleder Tron Kjønnø.

SMIL: Else Randi Tømmervåg kom i mål med smil om munnen og tydelig fornøyd.

FORNØYD: Etter løpet var Else Randi Tømmervåg (fra venstre), Siv Kristoffersen, Kjell Anders Røbech og Arve Stene.

FreikollenOpp-martin.jpgMartin Lyngstad løper opp til toppen av bakken som førstemann i barneløpet.

FreikollenOpp-Engvig.jpgJon Arild Birkeland og Einar Engvig.

FreikollenOpp-klassevinnere.jpgHer er alle klassevinnerne framme for å få sin premie.

FreikollenOpp-startfeltet.jpgGod stemning før starten går for konkurranseklassen.

FreikollenOpp-stemning.jpgVafler, premieutdeling av avslapping i god stemning etter løpet.

FreikollenOpp-toppen.jpgPå toppen kan løperne puste lettet ut.

FreikollenOpp-vinner.jpgStein Ohr kan gratulere vinner Anders Bugge med seieren.

FreikollenOppKjønnø.jpgOpp brattbakken ble det tung pust for løpsleder Tron Kjønnø.