Jarle Risa, Robert Hansen, Anne Jorunn Hodne, Marte Pedersen og Marit Årthun er tatt ut til sitt første VM i ultraløp, alle løper 100 km i Italia i april. I tillegg er Rita Nordsveen og Bjørn Tore Taranger debutanter på 24-timers, men de har løpt EM/VM 100 km tidligere.
Bildet: Anne Jorunn Hodne fra NM 6-timers 2011 (foto:Ole Engen)
Tre løpere er tatt ut til begge mesterskapene, det er Rita og Bjørn Tore i tillegg til Gjermund Sørstad. Dermed er det i alt 18 løpere som er tatt ut til de to mesterskapene i 2012. På 100 kilometer var det kamp om de siste plassene i både kvinne- og herreklassen, mens det på 24-timers var enklere; det er et langt sprang resultatmessig fra de uttatte herreløperne til øvrige norske 24-timersløpere. På kvinnesiden var bare Sharon Broadwell kvalifisert ut fra resultat , og når hun hadde andre planer for den aktuelle perioden sto man uten kvinnelige deltagere. Utvalget gjorde da en henvendelse til vår beste 12-timersløper, Rita Nordsveen – som takket ja til å satse mot 24-timersmesterskapet.
PRESSEMELDING: EM/VM UTTAK ULTRALØP 2012
EM/VM 100 km Italia 22.april 2012
Norsk Friidretts ultraløpsutvalg har i møte 6.desember supplert tidligere uttak til EM/VM 100 km med ytterligere 6 løpere. Mesterskapet arrangeres i Seregno/Brianza i Italia 22.april. I tillegg til individuelle mesterskap er det lagkonkurranse for både kvinner og menn der de tre beste fra hvert land teller.
Disse er tatt ut:
Sharon Broadwell, SK Vidar
Anne Jorunn Hodne, GTI Stavanger
Margrethe Løgavlen, Tønsberg FIK
Rita Nordsveen, FIK Orion
Marte Pedersen, Åskameratene U&IL
Marit Årthun, Matre IL

Per Olav Bøyum, Syril IL
Runar Gilberg, SK Vidar
Robert Hansen, Ringerike FIK
Jarle Risa, Undheim IL
John Henry Strupstad, FIK Ren-Eng
Gjermund Sørstad, IF Sturla
Bjørn Tore Kronen Taranger, BFG Fana FIK

EM/VM 24-timers Polen 8.-9.september 2012
Norsk Friidretts ultraløpsutvalg har i møte 6.desember tatt ut 8 løpere til EM/VM 24-timers. Mesterskapet arrangeres i Katowice i Polen 8.-9.september. I tillegg til individuelle mesterskap er det lagkonkurranse for både kvinner og menn der de tre beste fra hvert land teller.

Disse er tatt ut:

Rita Nordsveen, FIK Orion

Jon Harald Berge, IF Sturla
Lars Christen Dørum, Spiridon LLL
Per Audun Heskestad, FIL AKS-77
Joar Flynn Jensen, Ski IL
Gjermund Sørstad, IF Sturla
Bjørn Tore Kronen Taranger, BFG Fana FIK
Peter Tubaas, Stord IL
Uttakene vil ikke bli supplert senere med mindre det blir mange forfall.
 
Lysaker 6.desember 2012
Norsk Friidrett
Ultraløpsutvalget

Per Lind
leder