Årets 10. løp i Kongsvingerkarusellen, Rastarunden, ble avvikla i strålende vær. Det ble en spennende duell mellom Hallvard Nilsen, Gular og Per Erik Monsrud, Oppstad IL. Nilsen fikk tidlig et lite forsprang som han aldri ga fra seg, og i mål skilte det 9 sekunder på de 6,2 km.

I kvinneklassen var Gunn Helen Hagen, Oppsad IL, sterkest. Hun var 47 sekunder foran Karoline Duelien Vaaje, Granli IL.

I alt 52 deltakere stilte opp denne gangen, hvorav 28 starta i aktiv klasse – en måtte bryte på grunn av gnagsår. 21 stilte i mosjonsklassen, og 3 barn under 7 år fullførte. Her var løypene henholdsvis 4,2 km og 500 meter.

Et av årets mål ble også nådd under løpet på Rasta ved at 200-grensa ble nådd. I alt har nå 202 løpere hittil stilt til start i minst ett av løpene. 5 løpere har deltatt i samtlige løp.

Neste løp, det 11. løpet for året, foregår med start fra Bæreivangen tirsdag 10. september. Løypene blir 5 km for aktive og 2, km for trim.

Tekst og bilder: Fred Nordal.

Løpets vinnere, Hallvard Nilsen, Gular og Gunn Helen Hagen, Oppstad IL.

Så er løpet i gang. Monsrud og Nilsen går rett i tet.

Leif og Laila Lundsæter er to trofaste deltakere i mosjonsklassen. Her har de tatt plass på benken og nyter det fine været etter endt løp.

Det er godt med en banan etter løpet, syns Edvard Holseter Brenna. Ola Mykkestue til venstre er med i Kongsvingerkarusellen for første gang.

Triathlonspesialisten Ole Petter Vibekken sjekker GPS’en idet han går i mål.

Ole Morten Korsmo holder fartsgrensene denne gangen.

L
øpets eldste deltaker, Olav Kalland fra Skotterud, gjorde et sterkt løp og vant eldste klasse ganske klart. Sterkt gjort!

Terje Reiersen er med i karusellgjengen. Her reklamerer han for den fine t-skjorta som alle deltakerne kan få kjøpt.

T-skjorta med karusellens logo er å få kjøpt i tre forskjellige farger og i alle størrelser.

Til slutt beste kvinne, Gunn Helen Hagen, enda en gang. Hun er nemlig karuselldeltaker nummer 200 i år, og naturligvis fikk hun en t-shirt for det.