Rekordrask løype
Og rekorder kan det fort bli, for det er sjelden man ser en så lettløpt trase. Etter en helt flat start løper man over jernbanen på Eidsvoll Verk stasjon. Her stiger det et par meter fordelt på 20 meter. Deretter er det helt flatt frem til man kommer til en liten stigning er etter rundt 1,5 km. Her er det en liten kneik på 30 meter , men den er ikke bratt. Det positive er at de få høydemeterne man forserer her får man fordelt utover den neste kilometeren. Så frem til man kommer til Eidsvollsbygningen som er ca. halvveis er det bare å gi gass.
Når deltagerne kommer til nettopp Eidsvollsbygningen skal de ta en liten sving innom parken for så å vende blikket mot mål. I parken vil den være en drikkestasjon for de som har behov for påfyll.


Hvis du ikke har det altfor travelt så ta deg tid til å nyte det flotte synet en av nyrestaurert Riksbygning.
Når man er på vei vekk fra  Eidsvollsbygningen får man et grusvegparti på et par hundre meter. Dette er en idyllisk allé som fører inn til hovedbygningen på Eidsvoll Verk.

1814-Lopet--Funksjonaerlop.jpg

På bildet ser dere Jon Gulleik Græe fra Løpsklubben 1814 i dette partiet av løypa. Bildet er for øvrig tatt onsdag kveld da det ble avholdt funksjonærløp.


Når man er ferdig med dette partiet løper man noen hundre meter på gamle, ærverdige Carsten Ankers veg før man kommer inn på  en gang- og sykkelveg som man skal følge nesten helt til mål. Stigningen på de siste par kilometerne er maks 2-3 meter. Et par hundre meter før mål skal man svinge til høyre over Trondheimsvegen, og etter 50 meter skal man ta nok en 90 grader til høyre før det er full fart mot mål.

266 forhåndspåmeldt
Da online påmeldingen stengte ved midnatt var det påmeldt 266 deltagere. Men det er fortsatt mulig å melde seg på, men dette må man gjøre enten på Trento på Råholt (Eidsvoll Amfi) på lørdag mellom kl. 10.00 og 16.00, eller løpsdagen inntil 45 minutter før start. Både på Trento på lørdag og ved Råholthallen søndag kan man også hente sitt startnummer og sin deltagertrøye. Vi gjør oppmerksom på at det er kun de 350 første som melder seg på som får deltagertrøyen. Det betyr at mage av de som etteranmelder seg vil også få den flotte tekniske t-skjorten. Men vær tidlig ute for det kan bli folksomt. Etter en regnfull lørdag er det meldt flott vær på søndag. Og hva er bedre enn flott løpevær, god temperatur og en rekordrask løype?

Løpets hjemmeside

Løypekart       

Forhåndsomtale på kondis.no

Stor bildereportsje fra 1814-løpet 2006 (sist løpet ble arrangert)