ABIK-karusellen har ny arrangør i år, og det startet fint med over 300 deltagere i det første løpet på Jessheim. Tidligere var det Romerike Bedriftsidrettsråd med Egil Bredholt i spissen som trakk i trådene, nå er det Akershus Bedriftsidrettskrets med Asbjørn Ringstad "bak spakene".

Bildet: Karoline Næss vant kvinneklassen (foto Olav Engen 2012).

Travel arrangør
Noen har det travlere enn andre, og løpsleder for ABIK-karusellen var dagen etter ABIK-karusellen i full sving som arrangør med Fjellhamarstafetten - og dagen etter det igjen i ABIKs sykkelkarusell. Dermed kom han litt på etterskudd med de offisielle resultatlistene som skal inkludere alle de som løp uten tidtaging, men nå er listene oppdatert.

490  påmeldte
279 løpere fullførte på tid. Totalt var det 374 deltagere på det første av 10 løp i årets karusell - et løp der Løpsklubben 1814 var teknisk arrangør. Ringstad forteller at de nå har passert 490 påmeldte til karusellen.

Karoline Næss fra Ull/Kisa IL var raskest i det første løpet, 2,3 km veiløp på Jessheim. Med tiden 9.30 var hun 9 sekunder foran Tonje Julsrud fra Løpsklubben 1814.

Video fra målgangen i kvinneklassen

I kvinner lang løype (samme som herreløypa) var Eldbjørg Dirdal Moxnes helt overlegen med 11.08 som var 1.04 foran Rikke Lill Holund på 2.plass.

I herreklassen var det to mann som skilte seg ut, og raskest av disse var Morten Vikerhaug med 9.59, 2 sekunder foran Mathias Oppegård.

Samleside for løp på Romerike 2013
Her finner du link til innbydelse, resultater og reportasjer for løpene på Romerike i 2013.
Tidligere samlesider:
2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005

Bilder fra Jessheim
Foreløpig uten de fleste bildetekstene mens vi venter på startnummerliste fra arrangøren

Eldbjørg Dirdal Moxnes fra Gjerdrum, som nå løper for OSI Friidrett var overlegen på kvinnenes 3.2 km

Våril Bendiksen fra Skedsmo videregående skole ble nr 7 i Kvinner lang løype

Askild Bø og Vidar Solli vant henholdsvis M35-30 og 45-49, de fikk samme tid 10:29, delt 3.plass totalt.

Dagens raskeste løpere var Morten Vikerhaug (M 20 år og yngre) og Mathias Oppegaard (M20-24).
De løp på 9:59 og 10:01.

I front her har vi Henry Dahl Johansen som ble nr 2 i M35-39 på 10:47.

Veteranen Bjørn Lauglo og unggutten Jan Henrik Lauritsen. Unggutten spuret fra Lauglo med 6 sekunder.
Det ble deier til Lauglo i M65-69 og 3.plass til Lauritsen i yngste klasse.
 Her er det fight mellom to karer i M30-34. Lars Ola Aunerud (251) kom i mål 3 sekunder foran Pål Søberg.

Knut Dæhlen med nr 77 vant M35-39 med 10:39,
mens Per Kristian Julsrud kom i mål på 4 sekunder bedre tid til 2.plass i M30-34.