Beste jente, Ingeborg Kristine Lind, leverte også den beste tiden. Ingeborg var mindre enn tre minutter bak beste mannlige løper, Askild Vatnbakk Larsen, som løp på 35.08.

De beste resultatene:

Menn
     
1
Askild Vatnbakk Larsen
Bøler  35.08
2
Christopher Bennett
   35.15
3 Lars Musdalslien NCC BIL  35.20
       
Kvinner
   
1
Ingeborg Kristine Lind
Gular  37.49
2
Sigrid Jervell Våg
   38.28
3 Mari Ourom Apexklinikken  40.10


Alle resultater.

Siri Slotterøy Johnsen har sendt følgende oppsummering:

Winterrun Oslo var nytt arrangement i fjor, og nå har arrangøren hevet det flere hakk. I fjor løp veldig mange feil både inne på Festningsområdet og på Tjuvholmen, grunnet altfor få fakler og vakter - i år var det vesentlig mer løypemarkering i form av både fakler og varme/lys kurver, og i tillegg var det nok også flere vakter. Det er mange svinger i traseen, noe som er krevende i seg selv - men som er mer krevende i dårlige lysforhold og med variabelt underlag (stedvis isete). Løypa er også kortere enn oppgitt (ca. 9.5 km mot oppgitte 10 km).
 
Stor snakkis før løpet, både i år og i fjor, er skovalget. Piggsko, brodder, litt pigger, vanlig løpesko? Fredag kom det mye nedbør i form av snø, før det slo over i regn. Et fåtall av løperne tar en testrunde i løypa på forhånd, og føret er ganske ulikt f.eks på festningsområdet og på fortauene på f eks Aker Brygge. Ideelt sett skulle det vært innlagt skobytte på slike løp, det kommer nok snart:

Det var i alle fall mer glatt i løpet i fjor, og de få stedene det var glatt, tapte man ikke mye på å løpe litt mer forsiktig - for mesteparten av løypa var bar, enten på asfalt eller brostein. Det var mange som hadde hørt på rådene arrangør ga dagen før løpet, og hadde valgt reine piggsko. Det var mye klikk-klakk å høre, og særlig godt for akilles og leggene er ikke det med høy fart.
 
Selve løpet! Hyggelig atmosfære, lave skuldre blant de jeg løp rundt. Det er spesielt å løpe i sentrum i mørket, med fakler og litt lysshow. Løypa er relativt lettløpt, ingen store bakker eller krevende partier (hvis man ser bort fra allerede nevnte krappe svinger og litt isete partier da). Dokøa og innlevering av bagasje var lang før start, men med litt is i magen (leverte 5 min før start fordi man faktisk er altfor sent ute) gikk dette veldig raskt. Det var også veldig kjapt å få bagasjen ut etter endt løp også, men det kan ha endret seg for de som kom noe senere i mål?
 
Totalt sett: Tommel opp. Masse forbedring fra i fjor. Jeg deltar gjerne igjen - og nå gleder vi oss til sesongen starter om ca to måneder!
 
Premiering: Jeg vet ikke - var ikke der. Men tror det var rikelig med icebugsko:-) Alle fikk medalje rundt halsen, en refleks. 

Hjemmesiden.

Facebooksiden