Petter Eggan og Marie Aure vant Dysleksiløpet. Petter Eggan satte også ny løyperekord. Den nye løyperekorden lyder nå på 16:19. Andreplassen gikk til Andreas Kullerud Larsen som fikk tiden 16:29. Knut Eraker Hole (in one) fikk tredje raskeste tid med 16:30. Maie Aure fikk tiden 20:09. (NÅ MED BILDER)

Dysleksiløpet ble nok en gang en suksess. Et stort antall barn hadde møtt opp for å delta i barneløpet. Har du ikke vært å sett hvordan det ser ut når så mange barn løper oppe på Hvervenkastet, bør du ta turen neste år. For det er et praktfullt syn og se så mange glade barn.

Nå var det noen barn som måtte en tur ned i asfalten og det ble kanskje noen tårer og skrubbsår. Men når medaljen hang rundt halsen, og de slitne barne fikk servert saft, is og boller, var smilene brede. Bolla Politibil hadde også tatt turen til Hvervenkastet for å se til at alt gikk korrekt for seg. Ringerike Brannvesen møtte også opp med to store brannbiler, noe barna satte stor pris på.

Vel en time etter at barna hadde løpt i mål, var det klart for de "voksne" å teste kreftene i den 5 km lange og varierende løypa oppe på Hvervenkastet. Når startskuddet gikk var det 105 løpere som la i vei. Og det var Christian Fredriksen fra Ringerike FIK, som tok teten. Christian holdt farten oppe i tet de 2,5 første kilometerne. Da tok Petter Eggan fra Tjalve over ledelsen. Han så seg aldri tilbake og kunne løpe inn til seier med god margin. Han fikk notert tiden 16:19 noe som også ble nøy løyperekord.

Kampen om andreplassen ble en tett duell mellom Knut Eraker Hole fra Hadeland FIK og det lokale løpstalentet Andreas Kullerud Larsen som løper for Team Tronrud. Og det var sisnevnte som kapret andreplassen med knappest mulig marging. Andreas fikk tiden 16:29 og Knut fikk tiden 16:30.

I kvinneklassen var det Maria Aure fra Ringerike FIK som var raskest. Hun krysset mållinjen etter å ha vært ute å løpt i 20:09. Dagens andre raskeste kvinne ble Tanja Seagren. Hun fikk notert tiden 20:44. Elin Kvisgaard løp inn til en fin tredjeplass med tiden 20:50.


Se resultatene her

Se bilder fra årets barneløp her

Se bilder fra "voksen-løpet" her