Årets utgave av Hytteplantesten samlet hele 156 løpere på startstreken. Forholdene var 100% optimale på Eggemoen denne gangen. Noe som kanskje også viste seg på tidene som ble oppnådd. For det var svært mange løpere som presterte svært godt.

Hytteplantesten som i utgangspunktet var ment som et rent kvalifiseringsløp for Hytteplan sine løpere til Ringeriksmaraton, har utviklet seg til å bli et godt likt mosjonsløp også utenfor Ringerike. Det ser ut som om mange tar turen til Hytteplantesten på Eggemoen for å teste formen. I år ble det satt en solid deltagerrekord. Med 158 løpere på startstreken og 156 løpere som fullførte, ble fjorårets rekord på 101 deltagere smadret. Det skulle også vise seg at løyperekorden også skulle bli smadret i år.

Hege Njå Bjørkmann fra SK Vidar ble dagens raskeste kvinne. I den kontrollmålte løypa på 5 km, brukte hun 19:32. Dagens nest raskeste kvinne ble Marthe Pedersen med tiden 19:46. Tredjeplassen gikk til Åse Klinkenberg som fikk notert tiden 20:17.

 
Øyvind Wiger fra Modum FIK var dagens klart raskeste løper. Han åpnet hardt for å riste av seg de argeste konkurrentene. Han fikk følge av to løpere de to første km, men derfra og inn, handlet det meste om Øyvind Wiger. Han løp i mål på tiden 15:53 og slettet sin gamle rekord. Eirik Watterdal fra Slevik IL fikk andreplassen med tiden 16:19 og Knut Eraker Hole fra Hadeland FIK fikk tredjeplassen med tiden 16:22.
 

Se resultatene fra Hytteplantesten 2010 her