Den nye deltakerrekorden lyder nå på 109 løpere fordelt på noen i konkurranse og mosjonister på ulike nivå. Med behagelig temperatur, sol og blikkstille rundt vannet kunne det ikke være bedre forhold for fart og moro.

Bildet til høyre ser vi ultraspesialisten på langdistanseløping med  Bjørn Tore som nettopp er kommet imål og kan juble for å endelig ha slått Bjarte Vik for første gang. (klikk på bildet for større utgave).

På startstreken er det gode løpere som Bjarte Vik (Osterøy IL), Bjørn Tore Kronen Taranger (BFG Fana) og skiløperen Emil Hosøy (Osterøy IL). I kvinneklassen er det Elise Vikne (Osterøy IL), Cecilie Landro (Norna-Salhus) og Randi Kjøsnes (Risnes IL).
Ut fra start fulgte Bjarte Vik og Bjørn Tore hverandre som hauker med Sigbjørn Reigstad på slep. Temopet er høyt og Sigbjørn må etterhvert slippe de to kanonene i den kuperte løypen. Bjarte Vik og Bjørn Tore K. Taranger løper sammens til omtrent femte runden og da blir motbakketempoet for høyt for Bjarte. Derfra og inn blir det full rockestemning rundt Brakvatnet på ultraspesialisten Bjørn Tore. Tiden blir på pene 1.19.46 og er bare omtrent et minutt bak løyperekorden til dagens 2. plass med Bjarte Vik. Tiden til Bjarte blir på gode 1.23.48 og holder akkurat stand mot Emil Hosøy på 3. plassen med tiden 1.24.47

I kvinneklassen er det kun Elise Vikne det skulle dreie seg om idag. Hun løper på den fine tiden 1.33.05 og slår neste kvinne med over 6 minutter som er Randi Kjøsnes. Randi får tiden 1.39.09, 3. plassen går til Anette Fitje på 1.46.36

Brakvatnet halvmaraton ble godt arrangert og god mat ble servert til  alle som var tilstede. Uten tvil er det jobbet godt av arrangørstaben i Osterøy IL.

En fin sak om giverglede fra to lokale bedrifter som er Tysse Mekanisk-(lager tilhengere) og Lobas- (lager snøfangere og garasjeporter). Med 1000,- kr. per ansatt som fullførte Brakvatnet kom det inn vel 30 000,- kr. til kreftsaken.

Seks nye bilder lagt ut og totalt 60 i reportasjen . Resultater under billedserie.

Tekst og foto : Jørgen Pettersen


Hun kan smile godt nå med en strålende seier til Elise Vikne og den fine tiden 1.33.05 for sin halvmaraton på Brakvatnet. Elise kan fortelle om en lei forkjølelse siste uken som hun omtrent nektet å ta imot. Med mental styrke om å ikke la seg knekke og innkjøp av diverse mot å bli syk klarer hun å holde seg frisk og være toppmotivert for dagens løp. Gratulerer med slik innsats Elise.


Med bare 25 centimeter igjen til målstreken kan vi se at Bjarte Vik er godt fornøyd med sin gjennomføring av dagens løp og 2. plass bak Bjørn Tore. Tiden til Bjarte er 1.23.48 og ville gitt han en tid langt under 1.20-tallet på en nokså flat halvmaraton. Det utrolige er jo hvor lenge Bjarte Vik har holdt stand mot både alder og kanskje motivere seg til flere løp. 
Om dagens løp forteller Bjarte noe spøkefullt om svigerfarens Delfiakake som han spiste kvelden i forveien kanskje hadde noe å si for løpet. Men Bjarte legger fort til at det var tomt når Bjørn Tore kjørte hardt i bakkene på fjerde og femte runde.


Klar til start med antatt sterkeste helt foran. I blå overdel og Vareggtrøye ser vi tidligere syklisten Jarle Thorkildsen gjøre klokken klar for sitt arbeid og da er det jo bare han selv som også bør være klar...


Det smeller kraftig fra startskuddet og vi ser jo at Bjørn Tore nesten ikke kan vente med å komme igang. Hvem fotografen er på bildet vet jeg ikke men en svært fin stil over måten å ta bilder på.


Mens løperene er ute på sin førsterunde begynner det å komme folk til målområdet. Bildet er tatt fra startstedet som begynner litt over 300 meter før selve målstreken for å få de nødvendige godkjente meterene til halvmaraton.


Jan Roar Solberg og Kjetil Monstad løper lenge sammen. Her er de tidlig iløpet på vei ned til førsterunde.


Da skal vi med engang si at Ove Bernes løper for Mjøsdalen IL ute på Osterøy. Tidligere har undertegnede skrevet feil og sagt at det var Osterøy på Knarvikmilen reportasje, litt viktig dette. At det er lett å løpe for Ove vet vi alle fra før men å kose seg slik som ansiket hans gir uttrykk for er et fint skue. Stå på Ove.


Jonny Solberg godt flankert av damene rundt Brakvatnet. Tiden til Jonny blir på 2.19.40


Kim Solberg i fint driv tidlig i løpet, tiden er fine 1.36.08 på fullført distanse. Kim løper for Lobas og nye 1000,- kr. renner inn til kreftsaken.Muligens det er Arild Beckstrøm fra Osterøy på dette bildet hvis det er startnr. 21, isåfall blir løpet fullført med 5 runder i løypen og ca. 13-14 km.


En flott 3. plass til Anette Fitje i den krevende halvmaratonløypen. Tiden er på 1.46.36 og hun slår dermed en sterk løper som Cecilie Landro. Da er vel hennes lørdagsfest igang...vel fortjent.Kristoffer Ramstad fra Nordås Elitelag vet nøyaktig hva som skal til for det beste bildet, jo...tommelen opp for Kondis. Tiden til Kristoffer er på 1.49.05. Trond Rosnes fra Osterøy med tiden 2.10.29. Lett å se at det gjennomføres med glans.


Jørn Jacobsen med smilet på lur, tiden er like lur på 2.06.29


Magnus Ness fra UBIL og Bergen-Voss trøye. Tiden på halvmaraton blir fine 2.03.00


Nesten på toppen av den sugende kneiken omtrent 2 km ute i løypen som løpes hele åtte ganger rundt Brakvatnet. 
Først på bildet er det AnngunnT. Mjøs og bak henne er det Lisbeth Neu, begge fra Osterøy. Anngunn får tiden 2.14.11 og Lisbeth på tiden 2.11.54


Først med Laila Borge og like bak med Birte Evensen. Løper sammens med tidene på 2.05.39 til Laila og 2.06.17 til Birte.


Topp humør på alle rundene med Linda Tvedt fra Osterøy. Tiden blir på 2.18.43 og hun må sies å være en flott ambassadør for Toro. "LOBAS GJENGEN " smiler nok fordi det er bankett på kvelden. Først på bildet er Roger Langeland også følger Odd M. Gjerstad. Herrene gikk uten tidtaking.

En fin histore å ta med er kreftsaken som de ansatte i LOBAS gikk for. Det ble gitt 1000,- kr. for hver av de ansatte som fullførte og 22 av 57 deltok i bedriften. 21 kom til mål og dermed gode penger gitt med kjærlighet av bedriften. Bare å takke for slik giverglede og god deltakelse av de ansatte.


Svært konsentrert under hele løpet og musikk på øret. Mona Matre fremst på tiden 2.19.10 og samme tid til Linn Tove Thomassen bakerst på bildet.


Ingunn Bruvik til venstre og Hilde K. Hekland til høyre stiller opp for Kondis og gjennomfører sin halvmaraton lett uten tidtaking.


Solveig Hanstveit har det nok kjekt i slik nydelig natur som hun har valgt å delta på i Brakvatnet halvmaraton. Fullfører lett hun også uten tidtaking. Nye tilsendte resultatlister sier at Solveig fikk tiden 2.57.10 og hun løper for Tysse Mekanisk som sponser 1000,- kr. til kreftsaken. Det var god innstilling Solveig å delta for en slik god sak.


Andre runde for Bjarte og Bjørn Tore, fremdeles helt uvisst om hvem som ville klare å vinne løpet. Høyt tempo opp denne sugende kneiken som det er flere av i løypen. Bare meter bak følger Sigbjørn godt på i andre runde. 


Stig Atle Eide (Team Varegg) med fint humør under hele løpet. Løper jo knallbra med tiden 1.25.19 og det i 40-årsklassen for menn. Belønnet med 4. plassen.


En annen god Vareggløper med Dag Haugland. Tiden til Dag er på pene 1.27.34 og løper i klasse menn 50-54. 5. plassen på dagens løp er sterkt levert av Dag.


På bildet kan vi se målområdet i bakgrunnen litt til høyre når Øystein Horsås løper forbi på sin andre runde. Og løpe kan denne karen. Tiden er sterke 1.33.55 i en krevende og svært naturskjønn løype.


Ute på andre runde med dagens vinner i kvinneklassen Elise Vikne. Like bak i blå trøye er Kristian Raknes som løper omtrent på samme tid som Elise på 1.33-tallet.


Løper jo som en drøm sammen med herrene Jan Roar Solberg og Kjetil Monstad. Ute på andre runden nå og imål blir det 1.30.44 og 10. plass til Jan Roar og 1.34.54 og 16. plass til Kjetil bakerst på bildet.


Både undertegnede reporter og Ole Andre Reigstad har skjønt det med å bære rett trøye. Tiden til Ole Andre blir på 2.27.10 og vi begge gleder oss til møtet med laget vårt mot Newcastle på søndag kl.17


Magne Espelid fra Mjøsdalen IL med en vennlig hilsen til Kondis. Magne løper godt på tiden 1.35.58


Løper jevnt og fint runde etter runde for denne løperen. Med stor sannsynlighet er det Randi kjøsnes som blir nr. 2 med tiden 1.39.09, og startnr. er også med stor sannsynlighet i hånden hennes. Fin prestasjon Randi.


Cecilie Landro har hatt det hektisk med mye trening og konkurranser i det siste. Deltar på et fint treningsløp for henne og hun løper behersket og uten å ta i alt får hun tiden 1.50.39. Flott  Cecilie og være med å nyte et slikt løp som Brakvatnet.


Rikard Olsson fra BTC med tiden 1.45.04


Monika Vevle med knallhumør, og om det er fordi du er fra Osterøy vites ikke. Men løpe kan du, tiden blir på 1.56.44 og dermed 6. plassen i kvinneklassen.


Marion Vevle ytterst til venstre med tiden på 2.04.35, i midten er de Kate Kollvangsnes med samme tid og til høyre ser vi Roald Martinsen med tiden 2.02.43


Randi Kleppe er med på mange mosjonsløp ute på Osterøy, tiden hennes idag blir på 2.26.30


Med slike blide ansikt er det meget kjekt å være fotograf, Ingri M. Birkeland løper på 2.00.40 og 7. plass i kvinneklassen.


Arild Mostrøm løper på den fine tiden 2.01.00, bildet er fra midtveis i løypen.


Ute på tredje runden for Sigbjørn Reigstad, åpningen har vært i noe hardeste laget for han. Men likevel beholder Sigbjørn stilen inn til mål på pene 1.27.55 og 6. plassen. 
På spørsmål fra Kondis om å være primus motor og arrangere selve løpet svarer han,- det er ingen problem, det er så mange som hjelper til i Osterøy IL.


Med øynene lukket på alle bildene jeg tok av Grete Nerdalen fra Osterøy kan jeg bare anta at det må ha vært rene meditasjonsmusikken på ørene hennes. Bilde er fortjent og tiden blir på 2.39.30


Bjarte Lohne fra Osterøy IL klarer seg greit ute i løypen. 45-åringen får tiden 1.53.27


Arve Henningsen først på bildet  med startnr. 66, tiden til Arve blir på 2.18.58 og da er det jo bare å avsløre tiden på Fanamilen også som trøyen viser på 50.25.


Emil Hosøy i rød overdel begynte vel noe mer forsiktig med sine krefter og disiplin. Løper sterkt mot slutten av løpet og er nesten på å ta Bjarte Vik igjen. Emil inn til tiden 1.24.47


De jager hverandre godt med Dag Haugland og Øystein Hanstveit. Begge veteranene er svært gode til å løpe og Øyvind bakerst på bildet får tiden 1.30.06 og en fin 9. plass.


Jarle Thorkildsen har ikke bare stilt klokken inn men også seg selv helt rett. Ute på tredjerunden nå og inn til en fin tid 1.29.29 og 7. plass. Se hvor lett Jarle løper...mistenker han for å plystre avgårde.


Først med Bjørnar Espelid på den fine tiden 1.39.58 og bak med Erlend Lone samme tid. Erlend er sikkert i festhumør når han samtidig som han løper banker Manchester United Arsenal 2-1 på hjemmebane. En fin lørdagskveld for en  Manchester United fan.


Om det er startnr. sin skyld at Luis Fernandez fra Costa Rica kommer for sent til start og må begynne litt etter de andre kan en jo bare spekulere i. Tiden til Luis blir på 1.45.42.


Tove Mostrøm fra Mjøsdalen IL løper godt på tiden 1.55.17 og en 5. plass for henne.


På fjerde runde løper Bjarte hardt på i nedoverbakken og vi ser at også Bjørn Tore sliter godt her på bildet.


Henrik Horsås med et flott løp på tiden 1.34.27 og det blir en fin 13. plass.


Langt over 200 halvmaraton på årets løper for 2010 med Johs Slethaug, 70-åringen løper på gode 2.23.53. i en løype som er like tøff som han selv. Flotte prestasjoner Johs.
Johs ble tildelt av Bergen Veteran og Kondisklubb tittelen Årets løper 2010 og hadde allerede dengang passert 200 halvmaraton.


På bildet er det Roy Helge Dyrkolbotn som fører an med Elise Vikne på slep. Om Roy kan Elise  fortelle at det var helt perfekt å løpe sammen med en så rutinert og erfaren løper, disiplinert i motbakkene og fin jevn økning på flater og nedover. Roy Helge løper selv inn på den fine tiden 1.32.59.


Et oversiktsbilde fra noe av løypen. Dette er vel omtrent 1 km ute i løypen og viser hvor fint det er med hensyn til underlag og mykt terreng for musklene. Det er kun et lite parti med asfalt i løypen som måler 2595 meter.
På bildet er det Øyvind Bjørsvik som med startnr. 18 skal forsere motbakken og en sluttid på 1.50.14


Pappa Inge Haukøy fra BFG Fana passer godt på sin sønn Hans Magnus og de løper sammens på 2.03.55. Løp også Lodddefjordløpet på 5 km på 20-tallet i en krevende løype. Flott av innsats av begge.Tilbake til målområdet hvor vi venter inn løperene til mål. Bak kan vi se at røyken fra bålet hvor det ble grillet pølser og er god stemning.


Så er det inn til målstreken med dagens vinner Bjørn Tore Kronen Taranager. Bjørn Tore sørget for rockestemning under hele løpet og sjekk ut hvor mye han har tatt i for å slå Bjarte Vik. Tiden 1.19.46 og bare litt over et minutt bak løyperekorden.
Dette lover svært godt foran Bislett-24 timers første helgen i desember.


Emil Hosøy inn til 3. plassen like bak Bjarte Vik. Tiden til Emil er på 1.24.47 og et flott gjennomført løp.


Når du har vært stor i kjeften og sagt at man kan gjennomføre et halvmaraton uten trening går det slik. Men det gjennomføres med smerte og slit for Kjetil Mons Vevle på tiden 1.56.07


Godt organisert med mat til alle som er tilstede. Og gjett om det smakte godt da...
Til venstre ser vi Sissel, i midten er det Sigrun med sin datter Elise som steller godt med maten. Sigrun er også den nydelige kvinnen til Sigbjørn Reigstad.


Da skulle vel pålegget til brødmaten være sikret en stund for dagens meget gode vinnere i kvinneklassen med Elise og herreklassen med Bjørn Tore. Med det runder vi av billedreportasjen fra Brakvatnet. Sees igjen til neste år som finner sted første helg i november 2013.

Brakvatnet halvmaraton 3.11.2012
Ver: pluss 11 grader, stille og sol
8 runder + 337, 5m på første runden
Resultater ved Vidar Simmenes 91322643
104 løp halv, 2 løp 4-5 rinder.109 påmeldte

Kvinner           
16 1.33,05 Elise Vikne Osterøy 1988
65 1.39,09 Randi Kjøsnes Risnes IL 1968
33 1.46,36 Annette Fitje Osterøy 1969
31 1.50,39 Cecilie Landro x 1994
49 1.55,17 Tove Mostrøm Mjøsdalen 1971
28 1.56,44 Monika Vevle Osterøy 1974
360 2.00,40 Ingri M Birkeland    
57 2.04,35 Kate Kollvangsnes Osterøy 1975
58 2.04,35 Marion Vevle Osterøy 1966
56 2.05,39 Laila Borge Osterøy 1965
27 2.06,17 Birte Evensen Osterøy 1972
30 2.11,43 Arno S Isvik x 1979
20 2.11,54 Lisbeth Neu Osterøy 1967
32 2.14,11 Anngunn T Mjøs Osterøy 1971
40 2.18,43 Linda Tvedt Osterøy 1972
22 2.19,10 Lin Tove Thomassen x 1973
23 2.19,10 Mona   Matre x 1975
366 2.24,40 Nadia Tysse    
358 2.26,30 Randi Kleppe Osterøy  
370 2.39,30 Grethe Nerdalen Osterøy  
367 2.57,10 Solveig Hanstveit    
245 u.t. Sonja Solberg    
246 u.t. Else Karin Bruvik    
247 u.t. Lise Hansen Bruvik    
248 u.t. Ingunn Bruvik    
249 u.t. Siri Beate Hella    
250 u.t. Hilde K Hekland    
255 u.t. Kari  Stamnes    
256 u.t. Berta Seime    
257 u.t. Anne Sissel Hoel    
258 u.t. Elin Kåstad    
261 u.t. Ragnhild Hanstvedt    
350 u.t. Katrine Ahmer    
           
Menn          
71 1.19,46 Bjørn Tore Taranger BFG Fana 1979
43 1.23,48 Bjarte Vik Osterøy 1969
70 1.24,47 Emil Hosøy Osterøy 1992
14 1.25,19 Stig Atle Eide Varegg  1969
50 1.27,34 Dag Haugland Varegg 1960
1 1.27,55 Sigbjørn Reigstad Osterøy 1978
8 1.29,29 Jarle Torkildsen Varegg 1971
64 1.29,57 Kevin Bolstad Samnanger 1995
39 1.30,06 Øystein Hanstveit Mjøsdalen 1963
60 1.30,44 Jan Roar Solberg Osterøy 1979
48 1.32,59 Roy Dyrkolbotn Mjøsdalen 1971
54 1.33,19 Kristian Raknes x 1982
51 1.33,55 Øystein Horsås x 1983
53 1.34,27 Henrik Horsås x 1981
9 1.34,30 Torstein Tylden Hpil 1976
63 1.34,54 Kjetil Monstad x 1973
34 1.35,52 Ove Bernes Mjøsdalen 1952
46 1.35,58 Magne Espelid Mjøsdalen 1964
37 1.36,08 Kim Solberg x 1981
29 1.39,58 Erlend Lone x 1996
47 1.39,58 Bjørnar Espelid Mjøsdalen 1997
19 1.42,56 Mats E  Elvik Osterøy 1971
62 1.45,04 Rikard Olsson BTC 1973
13 1.45,42 Luis Fernandez Costa Rica 1984
68 1.48,16 Stian Nordås Mjøs Mjøsdalen 1991
5 1.48,56 Jørn Fjellskålnes x 1974
35 1.49,05 Kristoffer Ramstad Nordås Elitelag 1981
12 1.49,56 Stian    Havnås Hjelvik 1972
373 1.50,07 Tarjei Raniseth Btos  
18 1.50,14 Øyvind Bjørsvik Mjøsdalen 1976
67 1.50,31 Egil Jacobsen Førde Vulk 1952
25 1.50,55 Tore  Hannisdal Osterøy 1969
15 1.53,27 Bjarte Lohne Osterøy 1966
38 1.54,18 Åge Myking x 1975
26 1.55,05 Agnar Hannisdal x 1969
2 1.55,57 Roberto Matulevicius x l985
61 1.56,07 Mons Kjetil Vevle x 1962
41 1.57,46 Christer Aastvedt x 1971
10 1.59,05 Rikard Bertelsen Hjelvik 1970
44 1.59,21 Jan Arve Klungtveit Stattoil 1961
36 1.59,22 Roger Mathiassen Nordås Elitelag 1981
362 2.01,00 Arild Mostrøm    
42 2.01,11 Eystein Markmanrud Osterøy 1969
17 2.02,43 Roald Martinsen x 1970
3 2.03,00 Magnus Ness Ubil 1948
45 2.03,55 Inge Haukøy BFG Fana 1972
357 2.04,20 Martin N Mjøs Osterøy  
69 2.06,29 Jørn  Jacobsen x 1967
355 2.06,40 Ole Johannes Mjøs    
24 2.10,29 Trond Rosnes Osterøy 1959
6 2.12,42 Vebjørn  Aagard x 1971
364 2.13,25 Odd Idar Mjøs Osterøy 1969
359 2.13,36 Vidar Rosnes Osterøy  
356 2.16,30 Espen N Mjøs    
354 2.16,40 Stein  Evensen    
361 2.17,45 Jostein Reigstad Osterøy 1959
66 2.18,58 Arve Henningsen x 1972
353 2.19,40 Johnny  Solberg    
371 2.22,50 Øivind Olsen Oddfjell  
374 2.23,53 Johannes Slethaug Hovding 1943
365 2.24,13 Rune Hagebø    
372 2.27,10 Ole Andre Reigstad Btos  
363 2.27,43 Kåre Stokken    
375 2.36,43 Steinar Øen Tertnes 1944
352 2.40,00 Ernst Olav Åsheim    
369 2.40,00 Tarjei Elvik    
368 2.47,50 Sturle Lone    
55 4 rundar Idar Birkeland x 1969
21 5 rundar Arild Beckstrøm Osterøy 1961
351 dns Kurt Vatle    
251 u.t. Tore Arne Skår   1967
252 u.t. Roger Langeland    
253 u.t. Odd M Gjerstad    
254 u.t. Andreas Litland    
259 u.t. Tormod Ingebrigtsen    
260 u.t. Tore Ingebrigtsen