Med mål om 400 deltakere, 300 mottatte påmeldinger og trolig noen færre startende var likevel Elverumstudentenes IL fornøyd med historiens første Jentebølge ved "Porten til Østerdalen."  Været så heller ikke ut til å sette noen demper på løper- og gågleden i Glommakanten.

Etter målgang i Elvarheimparken vanket det medaljer og sponsorgaver til alle, samt premier på utvalgte startnummer. Et løypeskilt eller en løypevakt manglet på oppløpet slik at noen av de raskeste fikk utilsiktet mer enn 4,7 km for pengene, men pytt-pytt. Som i andre rene jentearrangement er fokuset for de aller fleste på annet enn minutter og sekunder. Her kommer noen bilder av jenter med vann i håret: 

SPAR Jentebølgens nettsider

Jentebølgen i Hedmark: Jentebølgen er her!

25 BILDER FRA JENTEBØLGEN I ELVERUM 23. MAI


De raskeste jentene fikk følge av Elverums håndballstjerne Steffen Stagavik. Hanne Knudsen, Lill-Hege Bjørklund og Ida-Helen Svindland ser ut til å følge "haren" lett.


Ingen kunst for gladløperne Lisbeth Traaseth og Linda Røset å runde Nysted Galleri i fint driv!


Piken under broen(e)! Bjørg Enger på kjente (asfalt-)stier.

 I De fleste la inn en ekstra spurt under målportalen i Elvarheimparken etter 4,7 km.
 

SPAR Søbakken ("Søbakkens beste daglivareforretning") var selvfølgelig godt representert i SPAR Jentebølgen på hjemmebane.


Hilde Sødahl Bakken måtte for en gangs skyld skulke ukas løp i Elverumstrimmen for å få med seg det historiske jenteløpet - og fikk medalje for innsatsen denne mandagen.