En hindring i traseen gjorde at løypa måtte legges om i siste liten for å ivareta løpernes sikkerhet, heter det i en pressemelding fra arrangøren. De beklager at løperne dermed ble servert en 193 meter for kort halvmaratontrasé.

Hindringen var et stillas ved løypa som arrangøren ikke våget å la løperne passere. Arrangøren har fått kritikk fra mange av deltakerne både for at løype ikke ble forlenget tilstrekkelig og for at de ikke gikk ut med at løypa var for kort med det samme. På diskusjonsforumet til Runner's World kan du lese en del av reaksjonene.

En av de over 11.000 deltakerne var den London-bosatte vossingen Bård Lyngnes.

- Det var veldig leit for alle som trodde de hadde satt pers. For meg betyr det ikke så mye at tida ikke kan godkjennes, siden jeg uansett løp 40 sekunder fortere på en halvmaraton i vår, forteller Bård som kom i mål på 1.18.38 og en 113. plass.

Løpet ble vunnet av Edwin Kipkorir på 1.02.07 og Hellen Jemutai, begge fra Kenya, på 1.10.50. Løypa var ny av året og gikk gjennom mange flotte områder i Cardiff. Værforholdene var også gunstige. Etter en kjølig morgen ble det sol, 10-12 grader og ypperlige løpsforhold.