Lite kan fravriste Bøler sammenlagtseieren i klubbkonkurransen for 8-mannslag eftersom ledelsen foran den siste etappen er på over fire minutter. Hemmeligheten ligger i lagets jevnhet. Mens Hvidovre Atletik på 2. plass har to løpere blant de 10 beste totalt, har Bøler bare en, Øystein Mørk, som er på 10. plass i sammendraget etter 4 løp.

Den treningsglade multisportutøveren Carl Fredrik Hagen tok 4. plass i klasse 18-23 år på etappe 4 og ble nr. 21 av samtlige menn torsdag kveld. Blant kvinnene er Åse Klinkenberg beste norske, og hun løper bedre og bedre for hver dag. Hun startet med en 28. plass. Torsdag fikk hun sin beste plassering, som nr. 20, og ligger på 22. plass i sammendraget.

Svein Arne Sølvberg (60 år+) og Trond Olav Berg (50-59 år) fortsetter å vinne med solid margin, og mye skal skje for at de ikke vinner klassene sine sammenlagt etter kveldens 10 km gateløp i Rønne. I klasse 40-49 år fortsetter den norske duellen mellom Harald Ringen og Hermann Bruun. Første dagen var Harald 15 sekunder foran Hermann, andre dagen 2 sekunder foran, tredje dagen bare sekundet foran, og torsdag kveld var endelig Hermann først i mål av dem med 5 sekunders margin.

Blant jenter 15-17 år løp Anikken Gjerde Alnæs fra Ull-Kisa igjen et godt løp og tok på ny en tredjeplass på jentenes andre løp i Etape Bornholm og ligger an også til tredjeplass sammenlagt.

Sander Sekkingstad Terum (til venstre) og Endre Aamodt ble nr. 1 og 2  i  torsdagens løp i klasse gutter 15-17 år. I tillegg ble det norsk også på 4. og 5. plass. I sammendraget etter to løp ligger Sander og Endre på 1. og 3. plass.  På 2. plass i klassen ligger danske Jeppe Friis-Henriksen. .

Gutter 15-17 år - etappe 2 av 3 - 8,5 km opp til Hammeren Fyr

Plc StartNr Navn Klub/Hold Land Nettotid min/km km/t Bruttotid
1 3133 Sander Sekkingstad Terum Aurland IL NOR 0:21:09 3:35 16.74 0:31:11
2 3164 Endre Aamodt Valdres Langløparlag/Bagn NOR 0:21:29 3:38 16.48 0:31:31
3 3169 Jeppe Friis Henriksen Viking Atletik DEN 0:21:50 3:41 16.22 0:31:51
4 3150 Kjetil Andre Bjerkrheim Nesbyen IL NOR 0:22:27 3:48 15.77 0:32:29
5 3134 Even Sæteren Hippe Bagn il/ Valdres Langløparlag NOR 0:22:36 3:49 15.66 0:32:39

6 3134 Even Sæteren Hippe Bagn il/ Valdres Langløparlag NOR 00:46:39 00:56:47

Svein Hagen fra Sofiemyr jubler. Det er kanskje ikke først og fremst på grunn av egne resultater siden han har hatt mange skadeproblemer med blant annet en vond rygg etter skiveprolaps. Men han kan i hvert fall glede seg over sønnen Carl Fredrik Hagens flotte løping under Etape Bornholm.

Øystein Mørk (519) har hver dag vært beste norske herreløper på Bornholm. Her er han rett bak danske Henrik Jørgensen, som ikke må forveksles med London Marathon-vinneren Henrik Jørgensen, som bor på Bornholm og følger datteren sin, som vi ser på neste bilde.

Resultater for menn fra etappe 4 - 8,5 km opp til Hammeren Fyr

Herrenes sammenlagtstilling etter fire løp

Blant I klasse kvinner 18-23 år er Anna Holm (Jørgensen) Baumeister like suveren, og hun er med sin 3. plass totalt også blant de aller beste dameløpere på Bornholm uansett aldersklasse.

Samtlige kvinneresultater fra 4. etappe

Sammenlagtresultater etter 4 løp for alle kvinner

Torsdagsklubben fra Brønnøysund på langtur

Torsdagsklubben fra Brønnøysund har med mange veteraner som gjør det godt på Bornholm. De fleste stiller i eldste klasse (60 +) , mens. Geir Rande er blant juniorene i klubben og stiller i klasse 50-59 år. Her drar han et stort felt med mye yngre løpere. Det ble en sterk 11. plass blant 153 konkurrenter på 4. etappe..

Steinar Horn fra Torsdagskameratene, som akkurat denne torsdagen ikke løper rundt Torghatten, men har lagt den felles økten til danske bakker på Bornholm. Og det gikk fort unna for Steinar, som tok 10. plassen i klasse 60+ på etappen opp til Hammeren Fyr.

Bjørnar Torgersen var ikke langt etter Steinar Horn med 19. plass blant de 83 som stilte i klasse 60+.

Ingenting å si på frodigheten i det bornholmske landskap

De av løperne som har overskudd til det, kan også nyte synet av gammel dansk arkitektur fra den tid da danskene var en stor og krigersk sjømakt.

Torsdagens 8,5 km lange etappe fra Hammer havn går i en idyllisk løype som avsluttes med 435 meter motbakkeløpløp med 75 meter stigning opp til Hammeren Fyr. Det blir tatt tid på denne avslutningen og delt ut "spurtpris" til de raskeste. På bildet er det en del av de danske eliteløperne som varmer opp foran løpet.