Øystein Sylta i gult (bortedrakt?) koser seg før start i Skagerakmila i 2013.  Foto: Thomas Dahlslett.
Her er "stripa" fra venstre: Viviana His, Steinar Gundersen, Sondre Risdal, Øystein Sylta, Dag Aalvik, Alexander Jørgensen og John Hansen.

For kondis.no i Arendal: Steinar Gundersen tekst og Thomas Dahlslett foto

Over 500 voksne deltok totalt. Det var et nytt 5 km-løp for året og eget barneløp med fantastisk idrettsglede. I tillegg var været nærmest 100 % optimalt for løp. Det kunne ikke bli annet en storslagent.

5 km-løypa, som altså var ny av året, trakk 75 startene. I den raske løypa seiret ungdommen representert ved Karoline Duelien Vaaje (Magnor UL) og Marcus Norheim Larsen fra arrangør klubben IK  Grane på henholdsvis 20.27 og 17.55. Nr. 2 ble Inger Marie Broers Damsgaard og Andre Kaldac.  På tredjeplassene endte Mona Dalene og Andreas Haug.

10 km-løpet hadde fått storfint besøk i fremste rekke ved Øystein Sylta (SK Vidar) som dominerte stort og vant på gode 31.11. Løypa går på varierende underlag, mest asfalt, men også med strekk gjennom  parkområder, grus veier samt sti i skogen. Løypa kan karakteriseres som kupert og forholdsvis krevende. På de neste plassene blant herrene kom John Christian Hansen og Dag Aalvik fra henholdsvis Asker SK og SK Vidar.

I kvinneklassen vant Helga Birgit Bjørnarå  en overbevisende seier på 36.29, som for øvrig var dagens sjette beste tid totalt. På de neste plassene fulgte Ingvild Engesland (IL Gry) og fjorårsvinner, unge Elin Uppstad fra Valle IL.

Det rapporteres om mye tilskuere og til dels festlig høylytt heiarop mange steder langs løypa.

Dette løpet er en  del av Skagerrak Idrettsfestival 2013 som man kan finne mere info om her:http://www.skagerrakidrett.no/

Stor stemning før mål: Viviana His leder i Arendal Triathlon og Steinar Gundersen i klubbens nye drakt.
Sondre Risdal er tydleig imponert av den fine drakta.  Foto: Thomas Dahlslett

Starten har gått og løperne kaster seg ut i voldsom fart. Se STORT bilde ved å trykke på bildet.    Foto: Thomas Dahlslett

Like bak teten ser vi bl.a.fjorårets unge vinner Elin Uppstad (374) fra Valle IL. I år blir det tredjeplass på tiden 40:34
Med 226 ser vi Grethe Fredvik som løper på 43:15, blir nr. 12 totalt og nr.2 i 40-44 år. Vinnertiden til Helga Birgit Bjørnarå på 36:29 gir henne en foreløpig 11.plass på Norgesstatistikken.       Foto: Thomas Dahlslett

Viviana His, sliten etter målgang. 42:17 holdt til 8. plass totalt.  Foto: Thomas Dahlslett

Artikkelforfatter Steinar Gundersen, Arendal Triathlon blir nr.11 totalt og vinner klasse 45-49 år Foto: Thomas Dahlslett

Helge Hott Johansen, Arendal Triathlon fikk 41:20 og 3.plass i 40-44 år.   Foto: Thomas Dahlslett

Georg Smedsaas, Arendal Triathlon kommer seg akkurat under 40 minutter: 39:55 Foto: Thomas Dahlslett