Det norske laget består av Ann Kristin Mosbron, Cecilie Klungtveit, Janne Elin Vatnaland og Marthe Katrine Myhre på damesida mens Andreas Myhre Sjurseth, Bjørn Ivar Nilsen og Dadafo Dhaqabi utgjør herrelaget. 

Det vil være både individuelt nordisk mesterskap og landskamp der tre fra hvert land teller. Siden Norge stiller med bare tre menn, må alle de norske ha dagen om de skal kunne gjøre det bra i lagkonkurransen. 

Indivduelt kan det også bli hardt å hamle opp med svenskene som har en klar favoritt i Isabellah Andersson på damesida. Marthe Katrine Myhre har klart best pers av de norske, og med mindre de andre tre har tatt store skritt framover, er det nok hun som må forsvare den norske æren. 

I herreklassen ser det jevnere ut, men også her stiller svenskene sterkt med Daniel Woldu i spissen. Han har pers på 2.16.32, satt i Hamburg for to år siden. 

Dadafo Dhaqabi er nok den norske med størst potensial. Med halvmaratonpers på 1.04.55 fra VM i København i fjor blir det spennende å se hva han kan få til maraton. 

I tillegg til den nordiske landskampen er det som vanlig innlagt svensk mesterskap i Stockholm Marathon. 

Arrangøren har nå bestemt at det deles ut like høye pengepremier i løpet totalt sett, dersom det skulle bli en ikke-nordisk vinner, som til de beste i det nordiske mesterskapet. 

- Etter den debatten som har oppstått, har vi bestemt oss for å ha samme pengepremie til løpere som ikke deltar i den nordiske landskampen. La oss si at en engelskmann vinner løpet og en kenyaner kommer på andreplass, da får disse henholdsvis 50 000 kr og 25 000 kroner, akkurat som de nordiske løperne, utttaler løpsleder David Fridell på Stockholm Marathons heimeside.

Stockholm Marathon hadde per 7. mai 20 056 løpere fra 101 forskjellige land påmeldt, og det er fremdeles mulig å melde seg på. 

Det norske laget
Marthe Katrine Myhre, SK Vidar
Cecilie Klungtveit, Sandnes
Ann Kristin Mosbron, Stavanger FIK
Janne Elin Vatnaland, Stavanger FIK
Andreas Myhre Sjurseth, SK Vidar
Bjørn Ivar Nilsen, SK Vidar
Dadafo Dhaqabi Tesama, SK Vidar    

Det svenske laget (foreløpig)
Isabellah Andersson 80, Hässelby SK
Annelie Johansson, 78 Hälle IF
Charlotte Karlsson, 84 Hässelby SK
Frida Lundén, 84 FK Studenterna
Lena Eliasson, 81 Hässelby SK
Fredrik Johansson 85, Ullevi FK
Patrik Engström 77, FK Studenterna
Daniel Woldu 89, Spårvägens FK  

Startfelt_stort_ingress_hoey_A20G9132_640x644.jpgDet er kamp om posisjonene ut fra start i Stockholm Marathon. (Foto: Kjell Vigestad)