At det var første gang Didrik Hermansen løp et 100-miles løp gjør ikke prestasjonen noe mindre. Tiden ble 16.16.08  Vinner ble Andrew Miller som løp inn på 15.39.36, bare 20 år gammel!
 

iRunFar fulgte løpet LIVE på twitter og derfra har vi hentet noe av det som skjedde:


- Litt over halvveis på mile 55.7 sier Hermansen: - "Det er bare som en vanlig sommerdag i Norge"

- Etter 70.7 miles på Peachstone er Didrik på fjerdeplass, men bare 1,5 minutt bak tredjeplassen.

- På mile 78 er Hermansen på tredjeplass et minutt bak Miller.

- På Auburn Lakes (85 miles) lå Didrik  på tredjeplass, da lå han 68 minutter bak Walmsley som ledet.

- Jim Walmsley ledet lenge. Han var i tet på 85.2 miles,
men på 93.5 km kom han ut av løypa og kan ha tapt opp til 40 minutter.

P- å Highway 49 (mile 93.5) er Didrik på andreplass og nå bare 25 minutter bak teten. Med bare en mile igjen begynte Hermansen å gå.....

Dette sa Didrik Hermansen til kondis.no etter løpet: (Overskrifter satt på av kondis.no)

"

Didrik Hermansen:

Bestemte meg for å løpe mitt eget løp i det jeg følte var fornuftig fart fra start. Var usikker på hvordan jeg kom til å takle løpingen i høyden. Første 50 km gikk på ca 2400 meters høyde. Etter hvert går løpet ned i lavlandet og de beryktede cayonene som er bratte og ekstremt varme. Føler jeg takler varmen bra foreløpig. Kommer opp av cayonene etter 55 miles. Da kjennes varmen ytterligere og et langt lettløpt parti i sola står for tur.

Down by the river
Jeg gleder meg mer og mer til elvekryssingen, en stor elv som må forseres med delvis smeltevann. Fantastisk avkjølende. Hele løpet løp jeg med isbiter i ermer, caps og halstørkle. Alt for å prøve å kjøle meg ned.

Etter 80 miles begyner det å tære på for Didrik
På 80 miles begynte jeg virkelig å få det. Slet med å få i meg mat og drikke og varmen var ekstrem. Jeg la meg ned i alle bekker og etter hvert små pytter på leting etter noe kjølende. Kilometrerne går sakte, den siste biten og ja, bakkene må gås på slutten. Også fordi jeg da visste ingen kom bak og jeg var ferdig fysisk og mentalt.

Ekstremt godt fornøyd med andreplass.

Det var et meget bra arrangment i fantastiske omgivelser akkurat så spektakulært og dessverre varmt som forventet..

Ros til Geir Frykholm og Sharon Broadwell
Også vil jeg legge til at jeg nå forstår hvorfor bislett24 er så bra med Geir og Sharon i spissen. Som begge har løpt dette løpet og som begge har tatt med seg hvordan løp skal arrangeres med ekstremt velorganiserte drikkestasjoner og fantastisk service!


Slik vurderte nettstedet iRunFar.com årets deltakere i WS100, hvor de holdt Hermansen som en av de absolutt største vinnerkandidatene:  
 

- WS er spesielt. Det favoriserer amerikanerne som slipper tidsforskjell, lever i høyden og er aklimatisert til varmen. Kilian Jornet er den eneste ikke-amerikaneren som har vunnet WS, sier Didrik Hermansen når kondis.no spør om ambisjonene i løpet.

- Nå er jo andre plasseringer enn seier også godkjent, så jeg har innsett at første året i WS er et læringsår. Uansett, formen er bra, sier Hermansen.

Han har trent akkurat som ønsket etter NM 100 km der han dessverre mistet en norsk rekord pga tidtagerfeil.

- Ingen skader eller sykdom så alt ligger til rette for et bra løp. Jeg har trent mye fartslek på lettløpte stier og kuperte grusveier samt raske økter nedover, sier Hermansen som har god oversikt påhva som trengs for å vinne eller komme blant de beste i Western States 100 miles.

- Forventningene er blandede. Jeg gleder meg enormt til løpet, samtidig vet jeg det kommer til å bli beinhardt og ekstremt vondt. Varmen er det jeg har størst respekt for! Jeg har løpt med vinterklær og tatt badstue i noen uker nå og forberedt meg så godt som mulig.

- Løpsopplegget blir til underveis. Jeg kommer til å være mer offensiv i starten enn tidligere løp. Jeg har ikke lyst å løpe alene og kommer til å finne samme type løpere som meg jeg kan løpe med så lenge det føles rett, sier en offensiv Dirik Hermansen 10 dager før start.


Video av målgangen til Didrik.
 

TOPP 10 MENN TOPP 10 KVINNER