Klare for start i 2008

24 timers løpsfest

Bislett 24 timers blir en stor løpsfest! Hvis du ikke har vært innom et slikt løpsarrangement tidligere bør du benytte sjansen.
Undertegnede som har vært speaker ved de 2 siste Bislett 12&24 timers hadde med seg en bok i 2007 i den tro at det ville bli en del dødtid i løpet av døgnet. Det ble ikke lest et ord.

Vi oppfordrer alle med hjerte for kondisjonsidrettene og hjerte for sine kjære ta turen innom Bislett og klapp, rop, smil til deltakerne .  Kom gjerne innom på natta. Du vil bli SATT STOR PRIS PÅ! Men det er også en opplevelse å SE så ta turen for egen del også!


  Speakertjenesten kjører også 24 timer.

24-timers speakertjeneste
Som tidligere år på Bislett blir det kontinuerlig speakertjeneste fra rundt kl.11:00 - til målgang søndag. Vi følger løpets utvikling, spiller musikk som løperne kan ønske seg på forhånd, formidler hilsner fra groupies over hele verden til utøverne.
Ekspertkommentarene sørger Per Lind for. Resultater vil komme fortløpende og der holder Olav Engen orden på sakene.
I  desember 2008 var Bislett 12&24 timers  det første 12&24-timers   stevnet i verden som kjørte musikk dirkete over Spotify. Ja kanskje det første friidrettstevnet overhodet som gjorde dette.

Send hilsen:
Enten det kommer på twitter, over e-post , mobil eller andre predigitale og digitale tjenester.

Vi følger twittermeldinger på   #Bislett24
og videreformidler disse, så få fingra på tastaturet, enten det er virtuelt eller fysisk!
Spre meldingen til dine twittervenner allerede nå slik at flest mulig blir klar over at det er 
#Bislett24  som gjelder i helgen!

Her finner du "twitter-siden" for #Bislett24
 

Slik kan en 24-timers på Bislett oppleves:

FREDAG
Matlaging og håp om å få sove godt denne natten. Perfeksjonistene har pakket absolutt alt og går til sengs mens arrangøren  selvfølgelig er litt på etterskudd. De jobber med dette på fritida folkens!
 

07:00
De som ikke har lang reisevei tenker når de våkner klokka 7
- Aj, aj, aj trengte jeg å våkne så tidlig i dag da!! Jeg prøver å sove litt til.
Men det går selvfølgelig ikke å etter å ha vridd seg rundt 37 ganger finner de ut de like godt kan stå opp.

De som har reisevei slipper dette. De er allerede i gang med å gjøre de riktige ting, stått opp tidlig, spist litt, tatt med seg utstyret og satt seg på fly/buss/tog/passasjersetet. De er i gang.
 


  Sharon Broadwell følger børsnoteringene live mens hun leder an et felt i 2008.

 

09:00 - 11:00
Jevnt og trutt siger deltakerne inn på Bislett.
Forberedelser, hærlige forberedelser. Kjølig temperatur, lett spasering, men mest prat med ultravenner fra hele verden. Rigging av mat og drikke på bord. Plassering av skift og ekstra sko,. 

Mens utøvere i utfor  visualiserer seg sjøl kjørende perfekt gjennom løypa er virtuell løypegjennomgang for en ultrautøver ikke den mest
utbredte sporten.

Arrangørene gjør de siste forberedelser med tidtakeranlegget, speakerannlegg, matlaging og  praktisk informasjon..
En helt egen stemning enten du er utøver eller arrangør. Felles for alle: Prøve å være slapp med alt du gjør. Som i et perfekt maratonløp de første 10 kilometrene: du skal kjenne at kroppen din nesten ikke gjør noe arbeid i det hele tatt.


  Eva Lundby har fått øye på noe ett-eller-annet-sted. Eller har hun en hallusinasjon?

11:00-12:00 
ooops det nærmer seg! For en ultrautøver er nok gleden større enn nervøsiteten den siste timen før starten.

12:00 - 15:00
Ja det kommere til å være noen som går raskt ut! DER skiller ikke ultraløpingen seg noe fra de kortere distanser.
Syns du at det ser ut som mange lureløper som et løpsfelt på 10000m hvor ingen vil dra opp farten ? Nei de lureløper ikke, det er farten de skal holde. 24-timers løping ser ut til å foregå i et sakte tempo. Det kunne jeg klart også sier du...ja noen få timer ja.
 

15:00 - 18:00
Vi er godt i gang og noen av de som har startet på usikkert grunnlag vil kanskje begynne å få de første signaler på om kroppen vil klare av oppgaven. Inntak av sportsbarer og annen mat og drikke er godt i gang.


18:00 - 21:00
 
Det er HELT I ORDEN for utøverne å få hilsner fra sine kjære over nettet eller LIVE fra VIP-tribunene på Bislett.

21:00 - 24:00
Leggetid for mange i det daglige liv. For folk flest er kroppen sliten og trøtt etter en dags virke. For Ultraløperne venter svært lite hvile og ikke mye seng denne natta som nå nærmer seg. Enda kroppen etter 9-12 timers kontinuerlig fysiske slit med absolutt ingen variasjon i omgivelsene til å krydre tilværelsen er HELT KLAR for  den valige 6-8 timers søvnen i en god og varm seng.

 


  I 2008 ble det levende musikk rundt kl.02:00. Trommis for anledning er  Gjermund Sørstad som 2 timer  tidligere sjøl nettopp  hadde avsluttet 12-timers!


24:00 -03:00
Den første halvpart er over men nei det verste er slettes ikke over, det verste er noe som kommer mot deg de neste timene.
Du VET at 03:00 - 06:00 kanskje er den tøffeste perioden og det er ikke lett å unngå å grue seg. NÅ trenger du all støtte du kan få fra tilskuere , arrangører, meldinger, nyheter, spising, en liten blund, toalettbesøk. ALT du kan gjøre for å få tankene vekk fra verking i kropp, hovne føtter, trøtt hue, negative tanker. For ultraløper Geir Frykholm handler det f.eks. om å få høre Britney Spears i denne perioden.
Som GROUPIE er det NÅ du må hjelpe til. Din helt(er) trenger deg nå!!

03:00 - 06:00 Go west and late
For en gang skyld anbefaler vi kondisjonistene om å ikke dra tidlig hjem fra fest eller turen på byen. Dra sent hjem!
Ta en tur innom Bislett i "hundetimene", dere vet mellom 03:00 og 06:00. Dette er en tøff periode for både deltakere og arrangører
DA er det viktig at DU kommer å BRØØØLER heiarop, gliser favoritten din opp i tryne og forteller henne at hun er VERDENS RÅESTE UTØVER og at DU er IMPONNEEEEEERRRTT!  (Husk bare på å ikke BRØLE akkurat der noen av utøverene har tatt en aldri så liten blund)

kl.08:00 - 10:00 Duften av laurbær
Når utøverne har kommet seg gjennom de verste morratimene begynner de å ane at de kan holde løpinga eller den raske gangen til kl.10:00
Fra klokka 10:00 øker adrenalinet på igjen for mange......det nærmer seg sluttspurten, champagneetappen, løperne kjenner duften av laurbærkransen som de imaginært ikler seg alle sammen når målsignalet har gått.

 

kl.11:00 - 12:00 Ekstase
Trodde du at det er bare ekstremsportene som basejumping, skyskraperklatring uten sikring, speed skiing og barfot vannski som får utøverne i ekstase? I så fall har du ikke opplevd innspurten på et 24-timers løp på Bislett. 
Utøvernes hjerter dunker hardere enn karbon og nærmest står utenpå kroppen. Ungjentenes skrik når Beatles kom til landet blir barnemat mot skrik, gisp, hvin og brøl som jentene i VIP-tribunene rundt banen kjører konstant de siste 3600 sekundene.
Ja ikke bare jentene også gutta drar noe primalskrik opp av luftfylte lunger.
Midt i en kaskade av urbrøl raser løperne i absolutt alle former for tempo. Noen sleper sine uvillige ben ett og ett skritt av gangen og for dem er kroppens skrik nesten like høyt som tilskuerenes, men de gir seg ikke skritt for skritt, meter for meter, runde for runde.
Så har du de som har funnet en rytme som kropen driver dem rundt med.
Elegante som skøyteløpere på de første tusenmetrene glir de forbi i en total harmoni med kroppen runde på runde på runde på runde.
Å så har du villdyrene hvor all fornuft har forlatt dem og tanker ikke eksisterer. De raser rundt banen og fartskilt med 30 km, 50km, 60 km, 80 km, 110 km i timen bare smeller opp på tribunnen når de blir truffet av kraften fra løperne når disse nærmest rasende i blikket, frådene rundt kjeften og med øya rundt 50 cm utafor hue, kommer i en fart som er i ferd med å bryte lysets hastighet.
De TROR de smiler men midt i fjeset er det vi ser en helt forjævelig grimase som kan skremme en hai mil unna.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLLL!!
Dette kan ikke beskrives av en som ikke har gjort det.