Løpsleder Vegard Peikli rapporterer:

Sterk ny løyperekord
Orienteringsløperen Jon Duncan, Sandnes IL (bildet) tok en suveren seier i årets motbakkeløp Dalsnuten323 i Sandnes. Jon løp opp de 323 høydemeterne til det populære turmålet Dalsnuten på tiden 12:28 og forbedret fjorårets løyperekord med hele 47 sekunder. Den forrige rekorden ble satt av årets ferske norgesmester på 1500 m, Henrik Ingebrigtsen, også han fra Sandnes IL.

Tom Erik Halvorsen (GTI) og Stig Alvestad (Ganddal IL) tok de neste plassene med henholdsvis 13:11 og 13:23. Bjørnar Ustad Kristensen, som fortsatt ikke var blitt helt frisk etter en uke med sykdom, gjennomførte et greit løp og tok 4. plassen med tiden 13:53. Henrik Ingebrigtsen studerer nå i USA og kunne derfor ikke delta i årets løp.
 
I kvinneklassen var det igjen Tsige Gerberhen Oqbazgi fra Skjalg som vant overlegent med nøyaktig samme tid som i 2009: 17:27. Tsige ble etterfulgt av Bente Fjermestad (Team Vedafjell) og Lene Rørvik (GTI) som hadde tidene 18:14 og 18:19.
 
Selv med kraftig vind og store nedbørsmengder fullførte 157 deltakere motbakkeløpet som ble arrangert for andre gang. Dette var en økning på nærmere 40% fra året før, men arrangøren hadde ventet omkring 200 deltakere om værforholdene hadde vært bedre. Det var gjennomført en rekke arrangementsmessige forbedringer ved årets løp og tilbakemeldinger fra deltakerne viser at Dalsnuten 323 er på god vei til å bli et profesjonelt og attraktivt motbakkeløp.

Hjemmeside arrangør

Resultater

Bilder


De beste i Dalsnuten 323 i 2010: Tsige Gerberhen Oqbazgi og Jon Duncan er nr. 2 og 3 fra venstre (Foto: Vegard Peikli)