Følg Erik fra dag tll dag her: Norway Run 2010

Ostlendingen.no: Løper Norge på langs

Faksimile fra Østlendingen 4. august:

Østlendingen_bilde.jpg + Østlendingen_tekst.jpg

Norway Run 2010 på kondis.no:

Norge på langs på 40 dager!

Erik Nossum over halvveis til Lindesnes

Erik angrer ikke på løypevalget ned Østerdalen i stedet for å forsere flere høydemeter over Ringebufjellet, slik den opprinnelige planen var. De tre dagene på flate veger gjennom Østerdalen har gjort godt, og han føler at kreftene har kommet tilbake. Som ansvarlig for den løpende dekning av det som skjer i kondis-Hedmark, slo lokalredaktøren følge med den banebrytende ultraløperen de fire siste milene av tirsdagens etappe som ble på drøye 66 km.

I et fint løpevær møtte undertegnede Erik litt nord for Rena og ble umiddelbart slått av hvor uforskammet frisk og opplagt den mannen var godt utpå sin 34. dagsetappe på rundt regnet halvannen maraton. Turen i lag gikk jevnt og fint med ca. 7 min. pr. km med korte pauser for hver mil hvor kona Tove igjen har tatt over servicen i den røde følgebilen etter at vår eks-president Marit gjorde en uvurderlig innsats gjennom Trøndelag. Rundt midtvegs bevilger Erik seg som vanlig en lengre hvilepause for å kunne opprettholde dagsetapper på mellom 60 og 70 km.

I løpet av fem timer sammen på landevegen rakk vi innom mange temaer med utgangspunkt i felles opplevelser, stadig avbrutt av vogntog som av til blåser oss nesten i grøfta. Trafikksikkerhet er et hett tema langs riksveg 3 gjennom Østerdalen, og Erik setter mine opplevelser i perspektiv ved å betegne trafikken som moderat i forhold til på andre strekninger, med unntak av tungtransporten som dominerer.

Det som imponerer meg aller mest utover det å gå løs på et slikt prosjekt, er hans evne til å takle overgangen fra å være et team på tre mann til å stå igjen alene. Takket være kona og noen få gode hjelpere går Norway Run sin gang - nesten etter planen. Pga. den ufrivillige omorganiseringen etter bare åtte dager og at ruta blir ca. 130 km lenger enn beregnet, vil ikke 40 dager holde. Pr. dato ligger han 3-4 dager etter skjemaet, men ut fra mitt inntrykk etter passerte 2000 km så vil Erik nå sitt store mål om å sette en ny standard for Norge på langs til fots.

Anders Tøsse kom oss spurtende i møte direkte fra landskytterstevnet i byen og gjorde at de siste kilometerene inn til Elverum ble "glemt", og etter drøye 11 timer på rv 3 kunne 66,1 km dokumeteres i trafikk-kaoset ved Elgstua. Etter at lokalpressen hadde fått sitt, og jeg fikk guidet Norway Run's lille team til familien som elskverdig nok hadde tilbudt dem husrom, var det tid for å ønske min ultra-kollega lykke til på sin ferd mot Lindesnes fyr! Jeg er stolt over å ha tatt del i 1,5 % av Norway Run 2010 og kan bare fantasere om hvilken følelse det vil være å fullføre et slikt prosjekt hvor nå over 75 % er gjennomført.

Oppfordringen går videre sørover i fylket og langs resten av ruta om å ta følge med Erik og støtte Aktiv mot kreft som er en viktig sak for både Erik og Tove.

Erik har ikke vært like heldig med været som på vår felles dagsteappe og har slitt ned dempinga i flere par i regnværet. Det var derfor særledes kjærkomment at Tove ankom mandag med to nye favorittpar direkte fra Oslo Sportslager.

Tove disker opp med forfrisninger og supplerer forskyningene som her på Rena.

En ny kommune-grense og dermed også "bunnen" i Østerdalen er nådd.

Kjent og kjært motiv for unge - og litt mindre unge som besøker Elverum: Elgen ved Elgstua levner ingen tvil om hvor dagsetappe nr. 34 endte hen.

Leieavtalen for følgebilen må forlenges utover de bestilte 40 dager, men sånne problemer tar Erik på strak arm,

Lokalpressen ville gjerne ha bilder i solnedgangen på en av Elverums mange bruer.