Bildet: Johan i Romerike Ultraløperklubbs drakt på Azores trail Run... 48 km terrengultra på sparket.

NM 100km, havseilas, terrengultra, mer havseilas...
Johan Holmgren er litt over middels tøff.
1: 5.april løp han NM 100 km i Bergen Ultra der han ble nummer 4 på den flotte debuttiden 8:28.
2: 3.mai startet han på en ultraseilas over Atlanteren fra Antigua - og i en bunkringspause på Azorene 15. mai hev han seg med på Azores Trail Run som han oppdaget ved en tilfeldighet.
3: I dag (27.mai) fortsetter han sammen med tre venner på "Norwegian Wood " reisen videre til Dublin der han ventes inn om 10-12 dager. Kanskje han finner et ultraløp eller maraton der også (?).

Johan_i_masta_foer_avreise_Antigua.jpg
Johan i masta på Norwegian Wood før avreise fra Antigua.

Så får øya dina tak i en ultraløpsflyer og løpet er i morgen...
Det var såvisst ingen selvfølge at det skulle bli ultraløping på Johan på Azorene. På Facebook skriver han ved ankomst Azorene: . Da er vi kommen iland på Azorene etter 19dager til sjøss. 2200 nautiske mil..mange tankefyllde netter..høye bølger..lite diesel..et brukket ribbein..stort savn etter familien og enda bare halvveis.

og litt senere: - Til mine løpervenner; Lek med tanken om at du har vært ombord i en båt i 19 dager uten løping..du gleder deg til at gå i land og hoppe i løpeskoene..men blir stoppet av et mistenksomt brudd i ribbeinene.. Føler du angsten og kriblinga i beina?
Røntgen gir deg så fine resultat og legen sier at fysisk aktivitet ikke er farlig men vil forlenge rehabtiden..og smerten kan bli verre..men du kan altså løpe, yeah..så får øya dina tak i en ultraløpsflyer og løpet er i morgen, Hva gjør du?? Jeg gikk og meldte meg på,  let's gooooo!!!  Azorene Trail Run here I come!

Starten_Johan_Anna-Frost_.jpg
Rett etter start ser vi Johan ved siden av vinneren i kvinneklassen, Anna Frost fra New Zealand.

Johan endte på 43.plass av 103 fullførende i det 48 kilometer lange terrengløpet. 6 timer og 17 minutter etter 19 dager totalt uten løping - og med ribbeinsbrudd - er vel på grensen til terror for kroppen.

En av meldingene på Facebook etter løpet: - But then my legs gave me a reminder that I've been sailing for 19days The cramp was total from toe to hip and I had to walk for almost 10k. It was a wonderful race!

Se Johans Facebookside